Sütő cikkek

Vagdalttal töltött minicipó
Maradt a hűtőben egy kis házi húskenyér (sertés dagadóból), amit már senki sem akart elfogyasztani. Kicsit sokat sikerült csinálni, így érthető. Átalakítva, új formát nyert, és persze nem kell mondanom, így hamar elfogyott. Vacsorára gondoltam, de a programváltozások miatt, másnap ebéd lett belőle. Meg kell állapítani, jót tett neki az egy éjszaka pihenés. Megsütöttem, de csak addig, míg a sajt következett volna. Kihűtöttem, hidegre tettem, majd másnap a sütőben rásütöttem a sajtot, így át is melegedett.

Padlizsán és köles, avagy "viszonylag"
Viszonylag új kedvenc a köles. Viszonylag régi kedvenc a töltött padlizsán. Nos, az őrülten jó ételek alkotója így találta ki legújabb receptjét, a zöldséges kölessel töltött padlizsánt zsályával és füstölt sajttal. Szerintem ezt még az olasz konyha is megirigyelhetné!

Nagy a világ, sok a rizsa…
A legtöbb utalás szerint ez egy szerb étel, amit rizzsel, burgonyával, zöldségekkel és hússal készítenek. De, természetesen a szláv ajkú népeknél, szinte mindenhol előfordul az ilyen vagy ehhez hasonló étel. Ezt is 100+100 féle módon lehet elkészíteni: a bolgárok zöldbabbal, a görögök durumlisztes rizstésztával, padlizsánnal vagy éppen babbal, esetleg zöldborsóval és létezik vegás variáció is. Némely receptben szerb lecsónak nevezik, ennél értelemszerűen a paprika és a paradicsom dominál. Steffel Csaba így készíti.

Szilva és mák, avagy nem nagy cucc...
Nem nagy ügy, inkább egy kis játék. Mert ez van, amikor ilyent kívánok, ha jönnek… De olyan fincsi volt, és „hama-gyorsan” elfogyott, hogy már nincs is,… és azt se vette senki észre, hogy nem a legszebb lett a piskótám – írta az őrülten jó ételek alkotója.

Tök és sajt, avagy nemcsak az időt töltöm…
Szóval, tökölünk tovább kérem szépen... Ma hasznosan és finoman akartam tölteni az időt, és „asszem” sikerült. Steffel Csaba úgy véli napközben jól használt ki minden percet, este pedig finoman megkoronázta mindezt. Nézzük!

Csalános pirog
Gondolkodtál már azon, hogy miért annyira egészségesek a finnek? Megmondom: nagyon okosan étkeznek! Halfogásaikat imádom, de itt van egy másik különlegesség is, már amennyire a magyar konyhában különlegességnek számít a csalán...

Csirkecombok parajos, parmezános köntösben
Ha gyorsat és finomat akarsz elkészíteni, ezt süsd meg! Kicsit untam már a rántottat, grillezettet. Volt viszont otthon egy nagy zacskó friss bébiparajom, amit már muszáj volt elkészíteni. A reggeliből maradt meg pirított baconszalonna, akadt egy kevés tejszínem és parmezánsajtom így adott volt , hogy ezeket valahogyan összepárosítom. Jó szívvel ajánlom Pammer Lívia ünnepi receptjét.

Narancsos húsvéti kacsacomb rozmaringos takaróval
Nincs olyan ünnepi fogás, amit már nem fűztek vagy sütöttek meg, és ez vonatkozik a hagyományos ételekre is. Az is igaz, hogy egy újszülöttnek minden vicc új, tehát a friss háziasszonyok is találnak nálunk valami újdonságot, ráadásul én mindig teszek bele egy kis saját csavart is. Ebben az a jó, hogy előre összerakod, az ünnepen beszélgethetsz a családdal, a kacsa meg már illatával megteremti a hangulatot! Sok sikert!

Sajtos sertéskaraj
Mindig praktikusan vezette konyháját az édesanyám. Mindig tudta, mi van otthon, és mennyi ideje van egy-egy fogásra, és ez nagyon lényeges egy háziasszonynak! Ez a nem túl komplikált de rendkívül finom, szaftos hús például irtó gyorsan tálalható. Az előkészületek mindössze 15 percet vesznek igénybe, a sütőben meg mindössze 15 percet töltenek a sajtos szeletek.
Besameles halfilé, cukkíni pestóval, csőben sütve
Ez egy bármilyen fehérhúsú halfiléből elkészíthető, "gyors kaja". Lehet villantani, ha vendég jön, vagy ha a párunkat akarjuk elkápráztatni, már ha szereti a halat. Variációk száma: több ezer, én most a cukkíni pestóval takartam be, de lehet gyári pestó is, vagy akár egy fűszerkeverék, jó sok kaporral. Somogyi Zoltán Max két éhes szájra tervezte ezt a halas csodát.
Parasztkrumpli franciásan
Mindig kéznél van. Ezt mondják a krumplira, és valójában igaz is nálunk. Akár garnérung, akár maga a főétel, mindig megállj a lábán. Ez a pár falat bárhol megállná a helyét, de szerencsére mi ennél igényesebbek vagyunk! Ha csak megsóznánk a krumplit a sütés után, már az is páratlan lenne, de így, egyenesen mennyei!
Almás-édesburgonyás pulykamell
Ha a klasszikus őszi gyümölcspárosításra szavazunk, könnyű dolgunk van. Elég egy tepsiben összesütni a húst és a köréje halmozott terméseket, máris kész a vasárnapi ebéd! Mindkét gyümölcs rostban, vitaminban gazdag, és távol tartja tőlünk a megfázásos betegségeket. Dossó Gabi recetje nálad is nyerő lesz!
Cukor nélküli szilvalekvár egyenesen a sütőből
Sokféle szilvát lehet látni, és venni a piacon. Mi az idén kétféléből készítettünk lekvárt, besztercei és stanley szilvából. Szorgalmasan készítettük, napról-napra, végül is 50 üveg lekvárunk lett. Reméljük kitart a télen, sokan bejelentkeztek rá. Mindkettő nagyon finom, édes, lágy, jól kenhető, de nekünk a staneyből készült kicsit jobban ízlik. A mellékelt képeken a bulkshop stanley befőzését láthatjátok.
Egyszerű francia karalábém
Használjuk ki, hogy ebben a szép nyári időben csak úgy tobzódhatunk a friss, hazai zöldségekben. A karalábé is a nagy kedvenceim egyike! A vadkáposztaként is ismert zöldség nem túl szép, de annál több benne az ásványi anyag, a kálium, a magnézim, a B1-, B2-, B6-, A- és C-vitamin. Fogyókúrázóknak egyenesen mennyei! Edd nyersen is! Nagyon egészséges!
Töltött karalábé, az anyukám kedvence
Valami pompás dolog ilyenkor piacra menni! Egyszerűen már illatukkal elkápráztatnak a friss zöldségek! Karalábé, zöldborsó, petrezselyem, újkrumpli... egyszerűen már gondolatban is tobzódok, mi lehet belőlük. Anyukámnak ma is a friss karalábé az egyik kedvence! Ez az ő receptje, és nem fogtok benne a csalódni!
Így kell felültetni egy csirkét
Ezt az ételt, ha jól emlékszem, egy dél-amerikai főzős műsorból vettem, csak át alakítottam - írja Max. A lényege, hogy a sülés közben a felszálló sörös-fűszeres gőzben puhul a husika. Bátran állíthatom, hogy jó módszer. Én is használtam, csak akkor borosüveggel és újévi malaccal. Az is remekül sikerült!
Rozmaringos sült burgonya Maxtól
Max mindig meg tud lepni minket! Most egy olyan receptet kaptunk, amelyet köretként vagy egy tükörtojással egy egyszerű vacsoraként is tálalhatod. Na, ezt nevezem én fregoli kajának!
Dögös krumplitorta
Ez egy remek recept, bár először erős fenntartásokkal fogadtam, amikor a barátnőm megkínált vele. Az első falatnál már semmilyen fenntartásom nem volt! Ajánlom, próbáld ki a hétvégén, és Te is meg fogsz lepődni! Mást nem ígérhetek! Legyen mondjuk desszert a neve!
Karácsonyi süt liba sárgabarackkal
A liba mindig jó! Ünnepekkor pedig egyszerűen maga a csoda! Ezt a receptet én kísérleteztem ki, és hagyományosan ilyenkor kerül az asztalra! Ne félj, ha már lekéstél, jó lesz jövő karácsonykor is, vagy a tavasszal. vagy a nyáron, vagy az ősszel...
Pulykás pásztorpite az Alföldről
Készülj az ünnepekre, kezd hűtőtakarítással! Ez a remek, egyszerűen tökéletes recept erre teljesen alkalmas. Ebből-abból biztosan találsz egy kis maradékot. Jól kombináld össze, és egy remek vacsi vagy akár ebéd is - szó szerint - kisülhet belőle. A csúnya, sötét estéken ez bizony jól felmelegíti a lelked!
Sváb sajtos galuska Zusmarshausenből
Imádok forgatni Strasbourgban, az Európai Parlamentben! Minden interjú más, miknden téma más, ez mind maga a nagypolitika, amiben egész életemben mozogtam! De nőként más is érdekel! Nemcsak az ottani étteremben találok érdekességeket, hanem az oda-vissza úton is! Ezúttal a sváb konyha egy olcsó, de nagyon egyszerű, de nagyon tartalmas fogását kínálom Nektek!
Sütőben sült puha fánk
Ennek a fánknak nagy előnye, hogy sütőben sült, ezért minden felesleges zsiradéktól mentes. Azoknak ideális elkészíteni, akik tartózkodnak a túlzott zsírfogyasztástól. Egy pillekönnyű, laza szerkezetű, különféle töltelékekkel fogyasztható fánk alternatív, gluténmentes lisztek keverékéből.
Pizzakészítés otthon
A pizza alapja egyszerű kenyértészta, és mint ilyen, az emberiség egyik legősibb étele. Különböző területeken más-más formában öltött testet, de a laposkenyér az alap, melyről szó esik már Vergilius egyik művében is, Krisztus előtt 20-ban.
Márti mézes csirkéje
Már tervezgetem a karácsonyi menüt! Ahogy lapozgattam a receptjeim között, ezt találtam. Egy barátnőmtől tanultam, náluk karácsony első napján mindig ez a menü. Annyira emlékszem erre a pompás ízre, hogy a hétvégén én biztosan elkészítem! Jó étvágyat nektek is!
Krémsajtos-sonkás burgonya Mártinál
Mindig hasznos az egytálétel. Általában gyorsan elkészíthető, összedobható, és amíg a munka után végre letusolhatunk, pont készre sül! Jöhetnek a vendégek!
Egyszerű tejfölös-gombás szeletem
Amiben karaj és gomba van, csak jó lehet! Ez a recept is úgy született, hogy egy nap gyakorlatilag "üres" volt a hűtő.... Ezt hoztam össze a maradékból! Szerintem tetszeni fog! Próbáld ki!
Egyben sült bőrös karaj
Az a legjobb, ha vásárláskor rögtön megkéred kedvenc hentesed, hogy saját, remek késével szépen vágja le a a csontot a húsról, majd kockázza be a bőrős felületet. Ő már tudni fogja, hogy a bőrt vágja át! A többi már a te és a sör dolga! Ez sem lesz rossz a focis napokra!
Kenyérlángos, avagy a magyar pizza
Gyerekkoromban falun, egyenesen a kemencéből érkezett a tányéromba! Az asszonyok a heti kenyérsütés alkalmával készítették a maradék tésztából. Ma otthon is tudunk ilyen remek ebédet vagy vacsorát készíteni. Ez páratlan finomság új, profi szakács szomszédom alkotása! (Lám-lám, mire jó egy lakógyűlés!)
Vallomás egy csodás menüvel
Közeleg a Valentin-nap, amikor mindenki igyekszik valami igazán személyes és érzelmes ajándékkal meglepni szíve választottját. Egy romantikus vacsora kiváló megoldás, ha pedig egy férfi adja, még extrább a meglepetés!
Siemens beépíthető készülékek lenyűgöző funkciókkal
A Siemens beépíthető sütői, főzőlapjai és gőzsütői nemcsak technológiai ínyencségek, de a kreatív konyhaművészet múzsái is. Ezt mutatta be a gyakorlatban a népszerű Lila füge blog kitalálója és szerzője, Havas Dóra, a SzerecsenDió Gasztrotérben február 12-én. A nagyközönség is megismerheti a készülékeket testközelből a február végi Konyhakiállításon, melynek fő támogatója a Siemens.