- 4 szelet sertéskaraj
 - só
 - frissen őrölt fekete bors
 - 1 ek olvasztott vaj
 - 10 dkg reszelt kemény sajt (lehet gouda vagy ementáli)
 - ½ tk édesnemes paprika
 - ½ ek vaj
 
Elkészítés:
A szárazra itatgatott hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, Bánjunk a sóval csínján mert a sajtban is van só. A sütőt kapcsoljuk be, és melegítsük 220 °C fokra. az olvasztott vajat hevítsük fel egy serpenyőben, és a hússzeletek mindkét oldalát egyenként kérgesítsük meg. Vegyünk elő egy jénait, és tegyük bele a húsokat egymás mellé. A sajttal és a paprikával megszórjuk a szeleteket, és vékonyra szeletelt vajdarabkákat teszünk mindegyik tetejére. Mehet az egész a sütőbe, és kb. 10 perc alatt arany barnára sütjük. Krumplipürével, savanyúsággal tálaljuk, de jó mennek hozzá a párolt zöldségek is. Jó étvágyat!
Ebből a frigyből valami remek dolog kerekedik. A recept cinkotai barátnőmet dicséri. Kétféle módon készíti: vagy friss lecsót dob össze, vagy a nyáron eltettet most használja fel. Bármelyiket próbálod, biztos siker lesz! A hús omlósan és szaftosan omlik szét a szádban. Kínálj hozzá egyszerű kifőtt tésztát vagy krumplit.