- 60 dkg burgonya
- 15 dkg rizs
- 60 dkg pulykamell
- 35-40 dkg cukkini
- 2-3 db paprika
- 2 db paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 kis doboz paradicsompüré (70 g)
- 1 pohár tejföl
- 1 db tojás
- majoránna
- kömény
- babérlevél
- bors, só
Elkészítés:
A burgonyát megfőzzük. Elkészítjük a párolt rizst, amit 1-2 szál babérlevéllel és majoránnával ízesítünk. A hagymát és a pulykahúst 1×1 centis kockákra daraboljuk, és egy kevés zsíron, egyszerre összepirítjuk. Amikor a hús elveszti színét, hozzáadjuk a paradicsompürét, és ezzel is pirítjuk még egy kicsit, de vigyázva, hogy a püré meg ne égjen. Felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, köménnyel ízesítjük, pörkölt szerűen, kevés lével készre főzzük.
A tejfölt és a tojást összekeverjük, egy csipet sót és borsot adhatunk hozzá. A zöldségeket felkockázzuk, a rizst és a húst összekeverjük. Egy kisebb méretű tepsit kizsírozunk, zsemlemorzsával megszórjuk. A tepsi aljára karikázzuk a burgonya felét, megszórjuk a kockára darabolt paprika, paradicsom és cukkini felével, a tejfölt szintén két részre osztjuk, és meglocsoljuk vele.
Ezután a hússal összekevert rizs jön, majd a maradék zöldségek, és a tetejét burgonyakarikákkal zárjuk le. Az egészet tojásos-tejföllel lekenjük. Forró sütőben, kb.:40 perc alatt szépen megsütjük.
Jó étvágyat kíván hozzá az őrülten jó ételek mestere!
Mivel van céklám, azt el kell használni. Jó szokásom szerint, ismét csak egy variációra gondoltam, merthogy készítettem már ilyen sütit, csak épp sütőtökkel. Hmm, ha sütőtökkel működik – gondoltam – akkor a céklával sem lehet gond. …és lám… – írja Steffel Csaba.