Facebook hozzászólás
900

GYORS, NYÁRI FINOMSÁG

Királygarnéla cukkinivel, paradicsommal, avagy amikor Pammer Livi is elfárad…

Mostanában valahogy sem időm sem indíttatásom nem volt bejegyzést írni pedig sültek kovászos kenyerek, készültek finom étkek…. Erőt véve magamon közreadom ezt az egyszerű ám mennyei finom ételt . Szombati munkából hazaérve éhesen , fáradtan nagyobb főzésre nem volt kedvem, de milyen jó, hogy így alakult. Maradék cukkini, paradicsom felhasználásával pofonegyszerű szószos garnéla készült, a maradék gluténmentes spagettitészta párosításával .

Királygarnéla cukkinivel, Kép: Pammer Lívia
Kép: Pammer Lívia

Hozzávalók:

Elkészítés:

A garnélákat fagyosan serpenyőbe borítottam, hozzáadtam a felkockázott cukkinit és paradicsomot, enyhén sóztam, fehérborssal hintettem, worcester-szósszal alaposan nyakon öntöttem,  majd lassú tűzön szaftosra- szószosra pároltam. A spagettitésztát bő, forrásban lévő sós vízben kifőztem, majd leszűrtem. Tálaláskor a tésztára halmoztam a szósszal együtt a rákokat, majd snidlinggel átszórtam.

Jó étvágyat kíván hozzá: Pammer Lívia

Porchetta Pammer Livi konyhájából

Porchetta, Kép: Pammer Lívia
Kép: Pammer Lívia

Életemben először az olaszországi San Gimignanoban volt szerencsém kóstolni ezt a fantasztikus ételt. Frissen sült bagettbe jó vékonyan ám, gazdagon halmozta bele a séf a frissen sült fűszeres húst, egy kevés ropogós bőrrel. Pammer Livi már akkor tudta, hogy ezt a finomságot ő is elkészíti. Eredetileg malacból készítik, az egészet kicsontozzák majd alaposan befűszerezik, akár a közepébe is tesznek egy nemes húsrészt, és szorosan feltekerik. Nagyon lassan és hosszú időn keresztül sül omlósra, puhára. A fűszerek átjárják az egészet, így minden falatnál érezhető a friss fűszerek zamata.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!