Facebook hozzászólás
1 136

NEM AKARTAM TÖBBET , DE EZ NAGYON DÖGÖS!

Mustáros pácban érlelt sertéskaraj parázsburgonyával, zellersalival

Van úgy, hogy az ember tényleg nem is vágyik másra. Az ünnepek alatt pedig tényleg remek ötlet Steffel Csaba ajánlata. Nincs vele túl sok macera, viszont isteni egy pohár borral – akár a vízparton üldögélve

Mustáros pácban érlelt sertéskaraj, Kép: Steffel Csaba
Kép: Steffel Csaba

Hozzávalók:

Elkészítés:

A sertéskarajt  felszeleteljük, enyhén klopfoljuk. A mustárt, borssal és borsikafűvel kikeverjük, majd a karajszeleteket alaposan bekenjük, „bemasszírozzuk” vele, aztán egy tálba étolajat öntünk, és a szeleteket szépen belepakoljuk úgy, hogy a szeletek ne lógjanak ki az olajból, tehát bepácoljuk. Legalább egy napig, frissen tartó fóliával letakarva, hűtőben érleljük. A szeleteket grillserpenyőben szépen megsütjük, megsózzuk.

Egyszerű spenótos rizottó ropogós lazacfalatokkal

Spenótos rizottó lazaccal, Kép: Steffel Csaba
Kép: Steffel Csaba

Ez is az őrülten jó ételek készítőjének műve! Ez nem egy mai étkem csak valamiért (valószínűleg a lustaság) most osztom meg Veletek. Pár hete, amikor már kezdett eltelni mindenki a fincsi friss spenóttal, na akkor kaptam a drága szomszéd nénitől. Most viszont jól jön, egy kis pihi a cukkinik és a tökök közé… Steffel Csaba ismét valami remeket alkotott!

Az olívaolajat és a borecetet jól összekeverjük, sózzuk, borsozzuk. A szárzellert apró kockákra daraboljuk, a datolyaparadicsomot felkarikázzuk, és beleforgatjuk az öntetbe, hűtőben pihentetjük, szerencsés esetben a zeller levelét is beleaprítjuk.

A parázsburgonyát (nem fontos meghámozni, de lehet) alaposan megmossuk, leszárítjuk. A tiszta és száraz burgonyákat egy serpenyőben vagy lábosban, közepes hőmérsékleten, „folyamatosan” mozgatva, addig pirítjuk, amíg a héja ráncosodni nem kezd ( ez kb.10 perc). Közben a foghagyma gerezdeket megpucoljuk, ügyelve arra, hogy a gerezd külső, fényes felületét ne sértsük meg (erre azért kell figyelni, mert így esetleges túlpirításkor nem, illetve nehezebben keseredik). A burgonya pirításának utolsó 1-2 percében hozzáadjuk a fokhagymagerezdeket.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Eljegyzési ajándékötletek a jegyespár hölgytagjának

Az eljegyzés egy életre szóló lépés, melynek során a páros megteszi az első lépést, hogy összekösse az életét. A…

Egy történet, amit érdemes megismeri a mózeskosárról

Első hallásra talán furcsának tűnhet, hogy miért nevezik így a babakocsi egyik részét. A titulus viszont egy nagyon…
1 / 3 454

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!