Facebook hozzászólás

NEM AKARTAM TÖBBET , DE EZ NAGYON DÖGÖS!

Mustáros pácban érlelt sertéskaraj parázsburgonyával, zellersalival

Van úgy, hogy az ember tényleg nem is vágyik másra. Az ünnepek alatt pedig tényleg remek ötlet Steffel Csaba ajánlata. Nincs vele túl sok macera, viszont isteni egy pohár borral – akár a vízparton üldögélve

Mustáros pácban érlelt sertéskaraj, Kép: Steffel Csaba
Kép: Steffel Csaba

Hozzávalók:

Elkészítés:

A sertéskarajt  felszeleteljük, enyhén klopfoljuk. A mustárt, borssal és borsikafűvel kikeverjük, majd a karajszeleteket alaposan bekenjük, „bemasszírozzuk” vele, aztán egy tálba étolajat öntünk, és a szeleteket szépen belepakoljuk úgy, hogy a szeletek ne lógjanak ki az olajból, tehát bepácoljuk. Legalább egy napig, frissen tartó fóliával letakarva, hűtőben érleljük. A szeleteket grillserpenyőben szépen megsütjük, megsózzuk.

Egyszerű spenótos rizottó ropogós lazacfalatokkal

Spenótos rizottó lazaccal, Kép: Steffel Csaba
Kép: Steffel Csaba

Ez is az őrülten jó ételek készítőjének műve! Ez nem egy mai étkem csak valamiért (valószínűleg a lustaság) most osztom meg Veletek. Pár hete, amikor már kezdett eltelni mindenki a fincsi friss spenóttal, na akkor kaptam a drága szomszéd nénitől. Most viszont jól jön, egy kis pihi a cukkinik és a tökök közé… Steffel Csaba ismét valami remeket alkotott!

Az olívaolajat és a borecetet jól összekeverjük, sózzuk, borsozzuk. A szárzellert apró kockákra daraboljuk, a datolyaparadicsomot felkarikázzuk, és beleforgatjuk az öntetbe, hűtőben pihentetjük, szerencsés esetben a zeller levelét is beleaprítjuk.

A parázsburgonyát (nem fontos meghámozni, de lehet) alaposan megmossuk, leszárítjuk. A tiszta és száraz burgonyákat egy serpenyőben vagy lábosban, közepes hőmérsékleten, „folyamatosan” mozgatva, addig pirítjuk, amíg a héja ráncosodni nem kezd ( ez kb.10 perc). Közben a foghagyma gerezdeket megpucoljuk, ügyelve arra, hogy a gerezd külső, fényes felületét ne sértsük meg (erre azért kell figyelni, mert így esetleges túlpirításkor nem, illetve nehezebben keseredik). A burgonya pirításának utolsó 1-2 percében hozzáadjuk a fokhagymagerezdeket.

Ezután megsózzuk, 1 deci vizet öntünk rá – vigyázzunk kicsit fröcskölhet – majd fedő alatt szépen puhára pároljuk, közben meg-megmozgatva, és ha szüksége kevéske vizet öntve alá. A puhulásii ideje a burgonyák nagyságától függ, mindig a legnagyobba bökjünk belel, vagy kóstoljuk meg. Ha ügyesen dolgoztunk, egy pompás, szinte krémes állagú burgonyát kapunk.

Ja! Természetesen a fokhagymagerezdeket is tálaljuk ki, hisz’ ezeknek is finom krémes az állaga, és nincs az a „bántó” fokhagyma íze.

Jó étvágyat kíván az őrülten jó ételek szakértője: Steffel Csaba!

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Vezetnek a pajkos vidékiek

Itthon a vidéken élők, míg Budapesten a XXIII. kerületiek lelik legjobban kedvüket egy kis szexuális kényeztetésben – derült kis egy felmérésből. Tudjuk, hogy a magyarok a pénznél a szexuális…
1 / 211

OTTHON

Több tízmillió haramia élhet a lakásodban

Magyarországon több mint 2 millió ember szenved allergiás megbetegedésben, amelyek közül a poratka által okozott…

Ne a pénztárcád, a kreativitásod legyen menő!

Egy egész évnyi hajtás kellett ahhoz, hogy rájöjjünk, semmire sincs szükségünk, csupán tartalmas együttlétre…
1 / 349

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 147

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!