Hozzávalók:
- 40 dkg házi húskenyér vagy vagdalt hús (konzerv)
- 4 db óriás császárzsemle
- 10 dkg reszelt, félkemény sajt
- 10 dkg krémsajt
- 1 tojás
- 1 teáskanálnyi édes paprikakrém
Elkészítés:
- A zsemlék tetejét vágjuk le, és egy kiskanállal vájjuk ki a belsejét. (A kikapart tésztát szárítsuk meg, és tegyük el, tökéletes sütőben sütött húsok panírozásához!) Melegítsük elő a sütőt 165 fokra.
- A tojást keverjük egy villával habosra, majd adjuk hozzá a krémsajtot. A vagdaltat vágjuk darabokra, majd a paprikakrémmel és a tojásos masszával dolgozzuk össze.
- Töltsük meg a zsemléket a húsos keverékkel. Tegyük egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre, és süssük a forró sütőben 20-25 percet.
- Vegyük ki, és fedjük be a tetejét a reszelt sajttal, tegyük mellé a kalapokat és süssük még 5-6 percet, míg a sajt megpirul. Vegyük ki, és hagyjuk pár percet pihenni. Óvatosan kezdjünk neki, mert a közepe nagyon forró!
Jó étvágyat hozzá!
-
- Sajtos sonka bundában, Kép: PParchív
Bundába öltöztettük a sonkát és a sajtot. A gyors vacsora különlegességét a kapros fűszerezés és a burgonyatakaró adta.