Krémsajt cikkek

Amerikai sajttorta
Az amerikai sajttortát, vagy ahogy sokan hívják, a new yorki sajttortát kétféle módon lehet készíteni. Sütés nélkül, illetve sütéssel. Mi most a melósabb, sütéssel készült változatot ajánljunk, de higgyétek el, megéri a fáradtságot. Mondjuk, így is roppant egyszerű.

Sajtos-sonkás pogácsa
Ez a túrós-sajtok rudacskák „alakváltozása”. Egy kicsit átszabtam, megvariáltam, és a szezonhoz méltóan elrejtettem benne egy kis medvehagymát is.Ha nincs medvehagyma, akkor lehet póré vagy újhagyma – tanácsolja Max.

Vagdalttal töltött minicipó
Maradt a hűtőben egy kis házi húskenyér (sertés dagadóból), amit már senki sem akart elfogyasztani. Kicsit sokat sikerült csinálni, így érthető. Átalakítva, új formát nyert, és persze nem kell mondanom, így hamar elfogyott. Vacsorára gondoltam, de a programváltozások miatt, másnap ebéd lett belőle. Meg kell állapítani, jót tett neki az egy éjszaka pihenés. Megsütöttem, de csak addig, míg a sajt következett volna. Kihűtöttem, hidegre tettem, majd másnap a sütőben rásütöttem a sajtot, így át is melegedett.

Bajor(os) krém (camembertes) kőrözött
Nagyon régen kóstoltam a bajor(os) krémet, még Németországban. A kóstolásnál elmesélték az apróbb, ám fontos részleteket. Csak érett sajtból készítik, és legalább 3 féléből. Sózott házi vajat használnak, frissen zúzott színes borsot és fehér hagymát, amit lereszelnek. Hideg helyen legalább egy éjszakát érlelik. Max konyhájában ezt újragondolta, és ez lett belőle! Bomba jó!

Különleges mártogatós sajttal, sörrel
Különleges adventi receptekkel lepett meg idén is a Magyar Sörgyártók Szövetsége. Nemcsak az ételek fantasztikusak, hanem a hozzá ajánlott hazai prémium sörök is. A szakemberek bátran állítják, a fantasztikus hazai sörök biztosan új színt visznek az ünnepi szezon menüibe. Íme, egy remek előétel

Sonkás-medvehagymás csónakok
„Anyuéktól kaptunk egy nagy adag medvehagymát. Csináltunk belőle pesto alapot, fagyasztottunk leaprítva és levélben, tettünk el olajba, de frissen is ettünk belőle. Tettünk a szendvicsre és csináltam ezt a csónakot. Füstölt, házi sonkával és medvehagymával. Már sütéskor vonzó az illata, hát még az íze!” Így ajánlja receptjét Somogyi Zoltán Max.

Brokkolis-krémsajtos-sonkás tészta Max konyhájából
Már megszokhattuk, hogy Max imád a brokkolival dolgozni. Ez most egy igazán hangulatos recept, és még annak is ízleni fog, aki nem annyira kedveli ezt a zöldséget. Nosza, töltsünk egy pohár sört vagy rozét, és indulhat a munka!

Indiai csirkefalatok rozéhoz Eszter konyhájából
Direkt kínálja magát a rozé az egzotikus ízekhez, és érdemes is kísérletezni. Bodrogi Esztert, a Fűszer és Lélek blog szerzőjét akkor érte nagy meglepetés, amikor összekóstolta ezeket a falatokat a borral. Elsőre inkább egy édes tokajit képzelt volna hozzá, de a visszafogott fűszerezés mellett a nagygombosi rozéval egész egyszerűen páratlan! Csak annyit tudok hozzátenni, hogy a teraszon egy délutáni beszélgetéshez valóban isteni finom, különleges élmény!

Pulykasonkás mini linzer traccspartihoz
Ínyencek kedvence lehet a pulykasonkás mini linzer, amiben a pulykahús gyengéden olvad össze a lilahagymával, a sajttal és a tojással. A francia quiche-re hasonlító desszert akár önálló fogásként is megállja a helyét. Pikniken, vagy tábortűz mellett is hamar elfogy. Bátrabbak egyedi fűszerezéssel is különlegessé tehetik.

Húst hússal? - Mennyi dolga lesz itt majd az orvosoknak!
Mi magyarok még mindig nem figyelünk eléggé magunkra, húst eszünk hússal, keveset sportolunk, nem eszünk elég zöldséget és gyümölcsöt - derül ki a világ egyik vezető krémsajt márkájának legfrissebb, reprezentatív kutatásából. A Philadelphia megvizsgálta, hogy milyen étkezések szerepelnek napirendünkben, mennyire figyelünk élelmiszereink összetételére, milyen gyakran sportolunk vagy lazítunk a képernyő előtt. Kiss Ramóna segített.
Joghurtos pohárkrém keksszel, áfonyával
Joghurtból, krémsajtból számtalan variációban készíthetünk desszertet, vagy egészséges reggelit, nem kell mást tennünk, csak egy kis leleménnyel és némi gyümölccsel felturbóznunk ezeket a finomságokat.
Zöldséges halrolád
Együnk halat, legjobb falat! Régi reklámszlogen, és igaz is, bár a hal nemcsak jó falat, de egészséges falat is. Ha pedig ilyen szépséges tálalásban adjuk asztalra, ki tudna neki ellenállni?
Póréhagymás kukoricaleves
A kukorica nem csak főzve, leszemezgetve a csőről finom, leves is készülhet belőle, nem túl karakteres íze mellé választhatunk egyéb zöldségeket is, mint esetünkben a póréhagymát. Igazi melengető, őszi leves.
Sajttorta sós karamellás mandulával
Karamellt készíteni csak látszólag egyszerű, számos apró trükkje van, amit érdemes ismerni a siker érdekében. A túrós, sajtkrémes töltelék azonban önmagában is elég lenne a csodához.
Krémsajtos szőlősaláta
Tartozom egy vallomással. Én nem nagyon rajongok a szőlőért. A saszlaszerűeket ki nem állhatom, az Otellót se díjazom különösképpen, a külföldről importált óriás szeműeket néha meg-megkívánom, és be is habzsolok belőlük akár 6-7 szemet is. Ez az én szőlőfogyasztásom, szerintem egy évben nem teszi ki a fél kilót sem. De ez a recept simán rá tudna venni, hogy akár napi fél kilót is lenyomjak belőle.
Háromhagymás, sajtmártásos spagetti
Ó, a spagetti! Csak ne lenne olyan finom... és hízlaló... Állítólag azért kell fogkeményre főzni, mert az al dente módra főzött tésztának - főleg, ha durum lisztből készült - keményítőlánca elágazó szerkezetű, így lassabban tudja a szervezet lebontani, és lassabban emelkedik meg a vércukorszint.
Brokkolis-krémsajtos-sonkás tészta
Jó, ha van az ember tarsolyában néhány életmentően gyors és egyszerű recept, amiből hadiállapotok idején 20 perc alatt vacsorát varázsolhat a családnak. Ez is egy ilyen recept, ha brokkoli nincs is mindig otthon, a munkából hazafelé megvehető, a többi pedig egy átlagos háztartásban általában megtalálható.
Sajttorta erdei gyümölcsös öntettel
Számtalan féle sajttorta recept létezik, talán nem ez a legegyszerűbb, mert piskótát kell hozzá sütni, de hogy a legfinomabbak között van, az biztos.
Sonkás, brokkolis tészta
Van az úgy, hogy az embernek nincs ideje megtervezni a vacsorát - bár a menütervezés nagyon hasznos dolog -, és abból kell gazdálkodni, ami a hűtőben van. Nekem most ez jött ki belőle.
Hamis sajttorta
A sajttorta nagyon finom sütemény, de elkészítése kicsit sem kockázatmentes. Átsül, megreped vajon? Ennél a receptnél tökéletes sajttorta élményt kapunk mindenféle rizikó nélkül. És még sütni sem kell.
Karamellás tiramisu torta
A mascarpone alapú krémsajtos, tejszínes krém a világ egyik legfinomabb ételei közé tartozik. Az olaszok nagyon értenek a tiramisu készítéshez, aminek ez a krém az alapja. Csánk Györgyi csodálatosan szép - és biztos nagyon finom - tortát kreált belőle.
Sült paprika tekercs krémsajttal
Attól függ, milyen ügyesen tekerjük a sült paprika és mortadella csíkokat, mert ha jól csináljuk, nagyon mutatós előételt készíthetünk belőle. Érdemes a kézügyességünket próbára tenni, imádni fogják a vendégeink ezt a fogást!
Két szuper krémsajtos recept, amivel feldobhatod a reggelidet
Reggelizni egészséges, épp ezért fontos. A nem reggelizők nagy hányada időhiányra panaszkodik. Dusa Fanny dietetikus megmutatja, hogyan lehet percek alatt, és egy kis előkészüléssel egészséges, finom reggelit varázsolni az asztalra.
Krémsajtos mártogatós
Ha van otthon krémsajt, pillanatok alatt összedobhatunk egy előételt a váratlanul betoppanó barátnőnknek, vagy ha a gyerek nyúz, hogy úgy enne valamit - ami persze véletlenül sem a vacsora -, esetleg ha sikerül lerogynunk életünk párjával este megnézni egy filmet, amikor a gyerekek már alszanak. És ha ilyet készítünk, még az egészségünk ellen sem vétettünk.
Királyi reggeli
A világ egyik vezető krémsajt márkája úgy döntött, hogy reprezentatív kutatást készít arról, milyen fontosnak tartjuk mi, magyarok a reggeli étkezést, hányszor ülünk le az asztalhoz a nap kezdetekor, és mi alapján választunk ételt.
Krémsajtos-sonkás burgonya Mártinál
Mindig hasznos az egytálétel. Általában gyorsan elkészíthető, összedobható, és amíg a munka után végre letusolhatunk, pont készre sül! Jöhetnek a vendégek!
Juhtúrós, krémsajtos krém
Eleinte csak bulik alkalmával készítettem - igaz, akkor ipari mennyiségben -, mostanában már reggelire is el-elkészül nálunk ez a szuper finom krém. Lehet játszani az összetevők arányával, ha valaki kevésbé kedveli a juhtúró jellegzetes ízét, tehet bele több krémsajtot, vagy helyettesítheti sima tehéntúróval egy részét, tehetünk bele tejfölt is, akkor az állaga is változik kissé, úgyhogy kísérletezésre buzdítok mindenkit! Egy kötelező elem van, és az a fokhagyma.
Rugelach, a lenyűgözően finom édesség
A rugelach lengyel származású hanukai sütemény, Tubisvát, azaz a fák ünnepére szokták elkészíteni a zsidó konyhákban. Modern változata krémsajttal készül, ettől egy kicsit nehéz bánni a tésztájával, de egyrészt a probléma orvosolható a tészta néhány órán át való hűtésével, másrészt az eredmény annyira finom, hogy nincs az a nehézség, ami megakadályozhatna az elkészítésében. A fák ünnepén sok-sok gyümölcsöt kell enni, töltsük tehát mi is a rugelachot minél több aszalt fajtával.