Hozzávalók:
egy szép fürt szőlő leszemezve
125 gr Philadelphia natúr krémsajt
2 dl sűrű, zsíros tejföl
1 teáskanál vanília kivonat
1-2 evőkanál barna kristálycukor a tetejére
porcukor ízlés szerint (vagy esetleg méz, agave szirup, juharszirup)
dió vagy pekándió kissé megpirítva, durvára vágva
Elkészítés:
A tejfölt a krémsajttal és a porcukorral alaposan elkeverem, adok hozzá egy kevés vanília kivonatot. Beleforgatom a szőlőszemeket, behűtöm. Tálaláskor a felaprított dióval és a barna cukorral koronázom meg.
Zelleres-köményes szőlősaláta
Egy cseppet sem unalmas saláta szőlőből, zellerből és édesköményből. A szőlő nagyon jól társítható más gyümölcsökkel, de zöldségekkel is, amint az ebből a receptből is kitűnik.