Hozzávalók:
- 2 db fehér húsú, bőr nélküli halfilé kb. 450 g
(naphal vagy branzino)
- 1 gerezd fokhagyma, reszelve
- 4 ek. krémsajt (Philadelphia)
- só,bors
- 2 szál újhagyma, zöld és fehér része egyaránt
- 1-1 db kaliforniai paprika (sárga, piros)
- 2 nagy csipet kurkuma
- 125 g köles
Citromos vajszószhoz:
- 2 ek vaj, olvasztva
- citromlé
Díszítés:
- 1 tk.mák
- egy marék fekete szezámmag
Elkészítés:
1. A kölest 2x-es mennyiségű vízben készre főzzük 10-12 perc alatt. Várjuk meg amíg teljesen felszív minden folyadékot, majd húzzuk le a tűzről és lefedve hagyjuk kihűlni, mert csak így marad pergős.
2. A köleshez adjuk hozzá a krémsajtot és keverjük el. Vágjuk apró darabokra a paprikákat és vékony karikára az újhagymát és ezt is adjuk a köleshez. Ezt követően kurkumával, sóval és borssal ízesítsük. Reszeljük bele a fokhagymát és újból keverjük át a tölteléket.
3. A halakat töltsük meg a köleses masszával, amit a halfilé vastagabb részétől kezdjük el hosszában. A széleken célszerű 1-1 cm-t kihagyni, hogy a töltelék ne folyon ki belőle a tekersnél.
4. Helyezzük óvatosan egy sütőpapírral kibélelt tepsire a haltekercseket, és egy szilikon ecset segítségével, kenjük meg a vajas citromos szósszal.
5. A biztonság kedvéért egy nedvesített hurkapálcával vagy egy hústűvel tűzzük össze a roládokat.
6. 185 fokon 20-25 percig süssük készre. Félidőnél fordítsuk meg a tepsit a sütőben, és kenjük át mégegyszer a halakat citromos vajas szósszal.
7. A kész roládokat forgassuk fekete szezámmagba, és egy nagyon kevés mákba.
8. Tálalásnál locsoljuk meg egy fél citrom levével.
Forrás: www.vercukormeres.hu

Ez a halkrém is hozzájárul egészségünk megőrzéséhez, próbáljátok ki, nem bánjátok meg! Receptje a képre kattintva elérhető.