Hozzávalók:
- 1 doboz mini tésztakosárka
 - 20 dkg csirkemellfilé
 - só
 - ½ kk koriandermag
 - ½ kk csilipehely
 - 20 dkg semleges fehér krémsajt
 - 1 nagy fej lila hagyma
 - 2 ek olívaolaj
 - 1/2 ek vöröscurry-paszta
 - 2 gránátalma
 - 1 csokor petrezselyem
 
Elkészítés:
A csirkemellfilét enyhén megsózzuk, majd a koriandermaggal és a csilipehellyel megfűszerezzük.
                    Nejlonzacskóba tesszük, levákumozzuk. Ezután 60 Celsius-fokos vízfürdőbe tesszük, és két órán át hőkezeljük. Közben a lila hagymát vékonyan felkarikázzuk, majd az olívaolajon megfonnyasztjuk. A készre szuvidált csirkemellet apróra vágjuk, elkeverjük a lila hagymával, a krémsajttal és a currypasztával. Ha szükséges, még megsózzuk. A masszát az apró kosárkákba töltjük, és megszórjuk a nagyon apróra vágott petrezselyemmel, illetve a piros gránátalmaszemekkel.
Mustáros céklaleves karamellizált szőlővel
Forrón, langyosan és hidegen is isteni ez a céklaleves - mondja Bodrogi Eszter, aki ezt varázsolta elénk a nagygombosi rozék kísérőjeként, és persze mondanom sem kell, hogy a must és a szőlő is Nagygombosról érkezett. A Fűszer és Lélek blog szerzője igazi őszi ételeként ajánlja ezt a költeményt! Elképesztően finom!