Alap recept 2 db 30 cm-es pizzához
3 dl langyos víz
3 evőkanál olívaolaj
50 dkg liszt
2,5 dkg friss élesztő (vagy 7 gr szárított)
1 teáskanál só
1 teáskanál cukor
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, alaposan kidolgozzuk, hogy sima, rugalmas legyen, majd egy órát kelesztjük langyos helyen. Ha kétszeresére kelt, újra átgyúrjuk, két darabra vágjuk, és kör alakúra nyújtjuk.
Megkenjük a kiválasztott pizza szósszal, feltesszük rá a kiválasztott feltéteket, és a sütőnk legmagasabb fokozatán kb. 15 perc alatt megsütjük.
Kenyérlángos, avagy a magyar pizza
Gyerekkoromban falun egyenesen a kemencéből érkezett a tányéromba! Az asszonyok a heti kenyérsütés alkalmával készítették a maradék tésztából. Ma otthon is tudunk ilyen remek ebédet vagy vacsorát készíteni. Ez páratlan finomság új, profi szakács szomszédom alkotása! (Lám-lám, mire jó egy lakógyűlés!)