Hozzávalók:
- 4 csirkecomb
- 1 csirkemellfilé
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek méz
- 0,5 dl száraz fehérbor
- 0,5 dl zöldséges alaplé
- olaj, só, bors
Elkészítés:
Vágd ketté a mellfilét, majd mosás után itatgasd szárazra. Sózd, borsozd, majd egy serpenyőben némi olajon kapasd meg picit, hogy kis kérget kapjon. A fokhagymát is dobd hozzá. Jöhet egy tepsi, rakd bele a csirkealkatrészeket, öntsd rá a serpenyőből a maradék olajt és a fokhagymát. Locsold meg még egy kis olajjal, öntsd rá a bort, a mézet, a zöldséges alaplét, fedd le fóliával és dugd 200 fokos sütőbe. Ha a hús megpuhult, lekapjuk róla a fóliát, a tűzhelyet tedd felső lángra, és a mézes lével locsolgasd, míg pirosra nem sül! Adj hozzá krumplipürét! Parádés ünnepi lakoma lesz belőle!
Egészséges mézeskalács, ahogy egy profi készíti
Lázasan gyűjtögetjük az ünnepi recepteket, igyekszünk valami különlegessel meglepni szeretteinket az idei karácsonyon is. Az elmaradhatatlan mézeskalácsot most egy egyedi egészséges változatban ajánljuk, Fűszeres Eszter gasztroblogger egyedi receptje alapján.