Elkészítés:
Sós vízben főzd meg a krumplit. Ha kihűlt, keverj hozzá 6 dkg vajat, majd sorban, egyenként a 4 tojás sárgáját. Sózd, jól keverd össze, szinte habosra, majd forgasd hozzá a tojások habbá vert, kemény fehérjéjét. Zsiradékkal kend ki a sütőformát, öntsd a kiválasztott formába a masszát, majd süsd ki 40 perc alatt. Amikor tálalod, akkor a maradék, 4 dkg vajat olvaszd fel, öntsd le vele a felfújtat, és ha igazán jót akarsz, a végén szórd meg egy kis reszelt sajttal. Jó étvágyat!
Hiába, hogy ma már egész évben hozzáférhető szinte minden zöldségféle, és nemcsak fagyasztva, hanem friss formájában is, mégis, tavasszal és nyáron különösen jólesnek a zsenge zöldségekből készült könnyű ételek.