Hozzávalók négy éhes szájhoz:
- 40 dkg héjában főtt burgonya
- 5 ek méz
- 2 dkg mandula
- 3 tojás
- 5 ek kukoricaliszt
- 2 ek búzakorpa
- 1 dkg vaj
Elkészítés:
Meghámozom a héjában főtt krumplit, jól áttöröm. Habosra keverem a tojássárgákat, hozzáadom a mézet, majd jöhet a kukoricaliszt, a mandula, végül a habbá vert tojásfehérje. Előveszek egy zsiradékkal kikent tortaformát, megszórom búzakorpával, a masszát belerakom, elegyengetem, és nem túl meleg sütőben 30-40 perc alatt készre sütöm. Jó étvágyat!
Tejszínes-sonkás-pórés rakott burgonya
Ugye, neked is maradt némi sonka húsvétról! Nem szabad megszabadulni tőle, íme az újrahasznosítás diadala! Burgonyából többféle rakottas variáció létezik. Kedvelt egytálétel, amelyhez alternatív módon lehet variálni a hozzávalókat. Most egy gyors és egyszerű változatot ajánlok. Még ennél is gyorsabb, ha héjában sütöd meg a krumplit, és úgy karikázod bele! Egyszerűen isteni! Nálunk holnap is ez lesz! És ne sajnáld a póréhagymát!