Hozzávalók négy éhes szájhoz:
- 50 dkg darált pulykahús
 - 1 db lilahagyma
 - 2 gerezd fokhagyma
 - 1 db sárgarépa
 - 1 ek olívaolaj
 - 2 ek sűrített paradicsom
 - 3 dl húsleves (kockából is jó)
 - 2 ág friss rozmaring
 - 2 ág friss kakukkfű
 - 1 csokor friss petrezselyem
 - 20 dkg friss vagy fagyasztott zöldborsó
 - 1 kg burgonya (főzni való)
 - 10 dkg puha vaj
 - 1,5 dl tej
 - ízlés szerint só
 - ízlés szerint frissen őrölt bors
 
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A krumplit meghámozzuk, és apró kockára vágva annyi sós vízben, amennyi ellepi, puhára főzzük. Egy mélyebb serpenyőben a forró olívaolajon megdinszteljük az apróra vágott lila- és fokhagymát. Rádobjuk a húst, sózzuk, borsozzuk.
Belereszeljük a sárgarépát, hozzáadjuk a húslevest és a sűrített paradicsomot, és közepes lángon főzzük. Közben beleszórjuk az apróra vágott rozmaringot, kakukkfüvet, petrezselymet, és jól elkeverjük. A végén a zöldborsót is hozzáadjuk, és még 5 percig főzzük. A megfőtt burgonyát lecsepegtetjük, áttörjük krumplinyomóval, hozzáadjuk a vajat, a tejet, és alaposan elkeverjük. Ízlés szerint megsózzuk még. Egy mély, hőálló tálba beleöntjük a húsos ragut, rákanalazzuk a pürét, és a tetejét villával megcsíkozzuk, hogy csinosan megpiruljon. Kb. 35 perc alatt készre sütjük.