Pulyka cikkek

Sütőtökös rizottó pikáns húsgolyókkal
A rizottó gyors és egyszerű étel lehet a nagy ünnepi készülődé előtt. Erre biztosan lesz időd - ezer gondod mellett. A rizottó alapjában is egy kiváló olasz találmány. Egy a titka, csak első osztályú alapanyagokból szabad elkészíteni!

Pulykás rakott karfiol sütőtökkel és quinoával
A rakott karfiol már önmagában is finom, de némi quinoával megbolondítva még egészséges is. Ez a gabonaféle kicsit hasonlít a rizshez, kicsit a kuszkuszhoz, de azoknál sokkal finomabb. Pulykahússal pedig még istenibb lesz a rakott karfiol.

Pácolt pulykasült - amerikai módra
Egyelőre a Hálaadás nálunk nem ünnep - és reméljük, ez így is marad -, viszont az amerikaiak igencsak értenek a pulykához, úgyhogy most onnan hoztunk nektek egy pulykasült receptet. Macerás, de a végeredmény mennyei. Karácsonyra is tökéletes.

Ma van Hálaadás napja, te miért vagy hálás?
Minden november utolsó csütörtökén egy kontinensnyi országban ünneplik a Hálaadást. Az Egyesült Államok és Kanada legrégebbi hagyománya minket is inspirálhat. A hála ugyanis az egyik legerőteljesebb érzelem.

Sütőtökös pulykatekercs céklakockákkal
Vajon meg lehet idézni az őszt egy tányér ételben? A válasz egyértelműen igen. Nézzünk csak rá erre a nagyszerű, színes fogásra. A sütőtökös pulykatekercset érdemes elkészíteni, nem csak Halloweenkor.

Paella, panzanella és lasagne-falatkák gyorsan
Mediterrán vendégváró fogásokat mutatunk nektek, amire nem kell sok előkészület, viszont hamar össze lehet készíteni őket.

Pulykával a világ körül
Ha idén a kialakult helyzet miatt nem jutunk el külföldre, akkor sem kell nélkülöznünk más országok tradicionális ízeit, elkészíthetjük őket mi is otthon. A pulykahús a nemzetek eledele, és rendkívül kedvelt a tengerentúlon.

Cukkinis pulykamelltekercs az Alföldről
Pörgessük fel anyagcserénket, hogy mire beköszönt a tavasz, újra kirobbanó formában szívhassuk be a napsugarakat! A jól ismert pulykatermékeket kínáló cég házasszonya, Dossó Gabi azt mondja, a szervezetünket fel kell készítenünk a kabátmentes időszakra. Ehhez az egyik legjobb ötlet, ha kihasználjuk a pulykahús minden erényét. Íme, az egyik legjobb recept, ami nemcsak a szemet gyönyörködteti, hanem még a pluszkilóknak is stoptáblát mutat!

Kezdjünk pulykahúsos reggelivel!
Ha új év, akkor új élet. Az eseményben szegény január alkalmat ad rá, hogy átgondoljuk szokásainkat, és egészségünk érdekében friss szabályokat vezessünk be étkezésünkben, életmódunkban. Szakértőnk szerint kezdjük rögtön azzal, hogy rászokunk a reggelizésre!

Pulyka és körete, avagy Ahogy szoktam
Ismét úgy oldottam meg az ebédet, ahogy szoktam. Egyszerűen. Mert nem kell jobb – állítja az őrülten jó ételek szerzője! Nézzük!
Paradicsomos pulykacomb lencsével
Többször is megakadt a szeme Pammer Livinek ezen a recepten. Nem bánta meg, harmonikus ízű, nagyon finoman fűszerezett és tartalmas egytálétel született. Köretként saját sütésű gyökérkenyeret kínált mellé, ami nagyon passzolt ehhez a finom, szaftos ételhez. Miután rövidesen lencsét kell ennünk a hagyomány szerint (igaz, hogy a babona szerint nem baromfival), azért felajánlom! Nem fogunk csalódni!
Karácsonyi töltött pulykamell a családnak
Egyenesen gyűjtöm a karácsonyi recepteket már évtizedek óta. Szerencsére minden évben segít Dosso Gabi, az egyik legismertebb hazai baromfis cég háziasszonya. Ezúttal sem hagyott cserben! Ha csak begyűjtöd a hozzávalókat, máris átjárják a lakást a karácsonyhoz tartozó illatok!
Így született a karácsony és a pulyka házassága
Ma már nálunk is a karácsonyi ebédek, vacsorák családi hagyományához hozzátartoznak a pulykából készült finomságok. Ezeket mi is kipróbálhatjuk az ünnepek alatt, hiszen így a megszokott fogásaink helyett idén változatos ízekkel lephetjük meg a családot és a vendégeket.
Pulykaragu leves – színesen
Hol hideg az idő, hol meleg, hogy lehet ezt kibírni? Pammer Lívia kitalált egy jó levest erre. Pulykahús, sok friss, finom zöldség télen-nyáron aranyat ér! Próbáld ki, mert leves enni nagyon egészséges!
Arccal a strandszezon felé
Télen és tavasszal születik a nyári test – szokás mondani. Ahhoz, hogy idén sikerrel formálódjunk a strandszezonra, érdemes betartani néhány alapvető étkezési tanácsot. A Gallicoop szakértői szerint fontos, hogy a mindennapi szénhidrát egy részét jó minőségű fehérjével helyettesítsük, és kerüljük a tiltólistás termékeket. Hogy miért?
Gesztenyével töltött hosszúcomb Gabitól
Dossó Gabi már elárulta a tökéletes sült pulyka titkos fortélyait, most pedig jöjjön egy kedvence, ami igazán klasszikus karácsonyi étek! Ajánlom, nyersen is kóstold meg a tölteléket, hogy valóban ízletes legyen!
Titkos tanácsok a tökéletes pulykasülthöz
Álmodozol róla, mégsem teszed meg? Mi lenne, ha idén megpróbálkoznál a karácsonyi pulykával? Dosso Gabi, a Gallicoop háziasszonya elárulja neked legféltettebb titkait, hogyan is kerülhet illatos, omlós, ropogós fogás a karácsonyi asztalra.
Tüzes pulykaszárny ízes bulgurral
Most egy kicsit az afrikai kontinens forróságába is belekóstolhatunk. A főszereplő a harissaszósz, ami többféle chilipaprikából, paradicsomból, fokhagymából, készül, jellegzetes ízét pedig a koriander és a kömény adja. Hazája Tunézia, ahol mozsárban őrlik a hozzávalókat, és olajjal állítják be az állagát. A paradicsommal kevert változatát leginkább a Kebab-ba vagy Gyros-ba teszik, illetve mártogatóként kínálják különböző falatokhoz. Mi a pulykaszárnyat dobjuk fel vele őrülten jól!
Gombás-vörösboros pulykaragu pennével
Azért is jó a pulykahús, mert viszonylag semleges íze miatt remekül feldobja a társalapanyagat. Itt van például ez a gyors, kicsit olaszos, kicsit alföldi ízvilágú tésztarecept, amit Dosso Gabitól kaptunk! Máris bearanyozta a napunkat! Uraim, Önök is bátran felkötheti a kötényt, mert minden próba nélkül ez menni fog!
Erdei gombás-cukkinis pulykás masnitészta
Számos, szezonális alapanyaggal kombinálható a pulykahús! Használjuk ki az idei, különösen meleg novembert ott, ahol párásabb az idő és van gomba, vagy csak menjetek ki a piacra, és válogassatok! Dosso Gabi most ezt küld Nektek! Már most érzem az orromban az illatokat!
Sütőtökös pulyka bolognai - Halloweenre
Napjaink slágere az évekre elfeledett sütőtök, mely most reneszánszát éli. Magas béta-karotin tartalma és könnyű emészthetősége miatt már bébikortól ajánlott fogyasztása. Gyermekek nagy kedvence lehet a sütőtökös pulyka, mely édeskés, gyengéd ízével a legkisebbeknek is finom. Felnőtt verzióban megbolondíthatjuk a húst és a zöldséget gyömbérrel, kurkumával, curry fűszerkeverékkel - ajánlja Dosso Gabi.
Ez a kígyó nem harap!
Kedves Szülők! Bizony, sokszor óriási kreativitásra van szükség ahhoz, hogy étvágyat csináljunk a gyereknek, aki egész nyáron a strandkoszton, a fagyin, meg a nassolnivalókon élt! Itt az ideje, hogy egészséges, étvágygerjesztő falatokat "gyártsatok". Közben azért ti se bontsatok egy zacskó chipset, mert vége a varázslatnak!
Kolbászos batyut még a standra is
A magyaros ízek kedvelőinek ajánlott a kolbászos batyu, ami a hagyományos disznó helyett pulykakolbászból készül. Még a nagypapa sem fogja észrevenni, hogy kedvenc húsát egészségesebb felvágottra cseréltük, annyira ízleni fog neki a gombával megbolondított töltött desszert. A strandon is ott a helye, elcsomagolva a fürdőruhánk mellé.
Forró téma: sós desszertek a meleg napokra
Ha nyár, akkor hajnalig tartó baráti összejövetelek, vidám hétvégék a gyerekekkel, gondtalan utazás… és persze állandó fogyókúra. Ha a meleg évszakban jókedvünket és alakunkat is szeretnénk megőrizni, és a családot is jóllakatnánk, akkor válasszunk pulykahúsból készíthető fogásokat. Váltsuk le a cukros édességeket egészséges sós csemegékre! Dosso Gabi, a Gallicoop háziasszonya szerint: ezek a receptek sem az időt, sem a kalóriát nem pazarolják.
Karalábé és levese szeretettel
Egy jó kis tartalmas leves, így egyszerűen, mint a hétköznapokon, nincs benne semmi különleges, pláne nem extra... (talán csak egy kis szeretet Steffel Csaba szerint. Igen itt a karalábé szezonja, fogjunk gyorsan hozzá!
Gyorstalpaló pulykasuli
Ha kiskorodban a fára mászást és a homokozást választottad a konyhában lábatlankodás helyett, bizonyára kiestek alapvető ismeretek az ételek készítésével kapcsolatban. Ha épp hiányoztál anyukád szoknyája mellől, miközben a húsok előkészítésével foglalatoskodott, Dosso Gabi, a Gallicoop háziasszonyának mini tanfolyamával behozhatod a lemaradást!
Pikáns pulykahúsgolyók
Unod már a szokványos recepteket? Na, ezt biztosan nem fogod! Ötletes, színes, és tutira feldobja a napodat már akkor, amikor csak ránézel! Ez is ékes példája annak, mennyire változatos módon lehet elkészíteni pulykahúst. Én imádom!
Pulykahúsos bruschetta
Farsangkor a pulyka sem alszik! Íme egy remek különlegesség, ha el akarod kápráztatni a barátaidat! Ez a recept biztos siker, és Te is tutira el tudod készíteni! Aki tehát azzal takarózik, hogy nem hív vendégeket, mert nem tud főzni, az nem is akar! Kapd össze magad, mert egy kellemes, jó kis beszélgetés kikapcsol, és mindennél többet ér! Rajta, hívj vendégeket a hétvégére!
Pulykasonkás-kecskesajtkrémes kifli
A legkülönbözőbb falatkákat kínálják a farsangi bulikban. Az a tapasztalat, hogy az utóbbi időben egyre többen figyelnek arra, hogy igényes finomságokkal kényeztessék a vendégeket. Így került előtérbe az igazán fonom pulykahús, ami páratlan ötlet ilyenkor! Ezt próbáld ki! Nem ismerek olyat, akinek ez nem sikerült volna! Rajta!
Indul a farsang! Ezek a kedvenc pulykás receptjeink!
Ünnepi asztalunk egyik legfontosabb kelléke a pulyka! Most, hogy megkezdődött a farsang, biztosan sokan sütnek-főznek finomságokat, hiszen hagyományosan ez a nagy lakomák, mulatozások ideje! Nézzük, Nektek mely receptjeink tetszettek a legjobban?
Gesztenyével töltött hosszúcomb
Vízkereszt van, a karácsonyi ünnepkörnek vége, és kezdődik a farsang! A vidám vacsorák főszereplője ismét a pulyka! Nagy-Britanniában és az Egyesült Államokban gyakorlatilag nincsen karácsonyi vacsora pulyka nélkül. Innen került ez a remek hagyomány Belgiumba, Franciaországba és végül egész Európába. Magyarországon a rendszerváltás után egyre gyakoribb e húsfajta megjelenése a karácsonyi asztalon részben az elérhetőbb választék és az egészségesebben elkészíthető fogások okán is. Dosso Gabi, a Gallicoop háziasszonya a megszokott fogások mellett újfajta, izgalmas pulykás receptet ajánl figyelmetekbe.
Citrusos pulyka - igazán porhanyósan
Amerikában szeretnek őshonos alapanyagokból készült ételeket felszolgálni. Így mindig kerül az ünnepi asztalra burgonyapüré, áfonyaszósz és sütőtökpite is, de a pulykahús - mint a kontinensen háziasított baromfi - számos egyéb változatával is színesítik a menüt. Az érdekes recepteket mi is kipróbálhatjuk, hiszen így változatos ízekkel lephetjük meg éhes családunkat.
Áfonyás pulykamell kelbimbóval
Van-e csodálatosabb ősszel az áfonyánál? Van, de most pont az áfonyát választottam, mert minden minőségében szeretem! A pulyka meg egyenesen jól áll neki! Egyszerű, de annál finomabb kis recept, és nemcsak őszre! Jó lesz ez még télen is! Ezzel még annak a pasinak is elhódítod a szívét, aki amúgy állítólag nem szereti az édeset!
Szójaszószos-mézes pulykamell rizstésztával
Már akkor nagyon kedveltem a keleti konyhát, amikor még nem is jártam ott. Miután eltöltöttem jó fél évet a Távol-Keleten, sok mindent megértettem! Ez vonatkozik a gasztronómiára is! Ezt a finomságot azért kedvelem, mert minden benne van, amit nagyon szeretek. Ráadásul az egy tévhit, hogy a keleti fogások sokáig készülnek! A gondos tisztítás, pucolás, szeletelés valóban hosszú idő, de utána jön a wok, és pillanatok alatt kész a rengeteg fogás.
Pulykamell szőlőmártással
Fantasztikus párosítás a pulyka és a szőlő. Az ünnepek felé közeledve, pedig egyre csábítóbb! Ez a recept annyira jól sikerült, hogy szerintem kitűnően alkalmas arra, hogy ráhangolódj az ünnepekre! Nem kell mást tenned, mint elkészíteni, és a pároddal egy jó kis forralt borral megenni! Ne felejts el egy-két gyertyát is meggyújtani!
Kecskesajtos-céklás pulykaburger
Így turbózhatod fel a gyorséttermek olykor unalmas kínálatát! Ráadásul pontosan tudod, hogy mi kerül a szépen előkészített zsemlédbe! Ugye milyen guszta? Kápráztasd el barátaidat! Ez mégiscsak egy kézimunka, nem!? Egy biztos, a pulyka, a cékla és a kecskesajt is nyerő!
Pikáns pulykahúsgolyók - egy kis bulihoz is
Itt a karácsonyi bulik ideje! Te mit készítesz például egy munkahelyi vidámkodásra? A mini fasírt már uncsi, de itt egy remek ötlet! Gyorsan elkészül, egy falat, könnyen be lehet kapni egy kis kenyérrel, mielőtt a forralt bor győz, és nem énekelsz bátran hülyeségeket a főnöködnek!
Spenótos pulykás rizottó
Ma is az egyik legnépszerűbb egytálétel nálunk a rizottó. Kevesen tudják, hogy olasz fogásról, és annak ezer variációjáról beszélünk. Az a lényeg, hogy csak kizárólag jó minőségű alapanyagokat válasszunk. És mielőtt azt hiszed, mindent tudsz, megsúgom: a rizottó csak annyiban hasonlít a bácskai rizses húshoz, hogy van benne rizs... És most elő az olaszos éneddel!
Pulykás moussaka
Ez a recept maga az őszi muzsika! Minden benne van, amit csak szem-száj kívánhat! Készíts mindent elő, azután csak rakod, meg rakod, azután csak eszed, meg eszed, meg... Az étel egyébként a Balkánról, a Földközi tenger keleti feléből származik, onnan, ahol csak megterem a padlizsán. A magyar turisták elsősorban görög változatát ismerik.
Mennyei firenzei pulykamell
Ez aztán egy temperamentumos olasz ínyencség! Már érzem is a számban a tejszínt, a kecskesajtot! Ne tétovázz, ezt ki kell próbálnod! Valami tökéletes egy hűvös őszi estéhez, és egy kis összebújáshoz! Válassz hozzá egy pohár finom bort is!
Mókás pulykamájas szendvics
Még a legegyszerűbb alapanyagokból is készíthetünk mutatós és étvágygerjesztő finomságokat, például vicces szendvicseket. Igazi meglepetések lehetnek tízóraira vagy vacsorára.
Citrusos sült pulyka - így lesz porhanyós a húsa
Karácsonykor pulykát sütsz? Akkor érdemes kipróbálnod ezt a különleges töltelékkel készült változatot, melyet a Hálaadás ünnepe alkalmából készítenek a tengerentúlon. A recept mellé most néhány tippet is adunk, hogy jól átsüljön, és porhanyós is legyen a többkilós sült szárnyas.
Pulykás sült karfiolsaláta
Olyan zöldségeket és gyümölcsöket gyűjtött egy csokorba az egyik legnagyobb baromfitermékeket készítő cég háziasszonya, amelyek kiválóan illenek a pulykahúshoz, és persze az őszhöz! Most sokak kedvence, karfiol van soron. A keshudió, a méz, az áfonya teljesen megbolondítja!
Pulyka stefániás szendvics - tízóraira
Igazán tartalmas szendvicset készítettem ma a gyereknek, jutott belőle még az apjának is...Előző este elkészítettem a stefánia vagdaltat pulykahúsból,reggel már csak hozzá kellett rakni a többi alapanyagot.
Pulykasonkás melegszendvics - a reggeli ébresztő
Még a legmélyebb álmunkból is mosolyogva ébredünk, ha reggel meleg szendvics illat tölti be a lakást. A reggeli rohanásban biztosan lesz 5 percünk, hogy ezt a finomságot élvezhessük, még melegében.
Céklás rizottó pulykamellel
Aki szeret főzni, az bátran kísérletezik is. Ez a céklás, gusztusos fogás is pont ilyen, ki kell próbálni! A Gallicoop háziasszonya, Dosso Gabi elárulja Nektek a receptet. Nyugodtan vágjatok bele! Istenien néz ki, és persze egészséges is!
Pulykás pásztorpite az Alföldről
Készülj az ünnepekre, kezd hűtőtakarítással! Ez a remek, egyszerűen tökéletes recept erre teljesen alkalmas. Ebből-abból biztosan találsz egy kis maradékot. Jól kombináld össze, és egy remek vacsi vagy akár ebéd is - szó szerint - kisülhet belőle. A csúnya, sötét estéken ez bizony jól felmelegíti a lelked!
Chilis pulykamáj
Minden formájában imádom a májat, hát még a pulykájét! Nem a legdrágább alapanyag, és ráadásul nagyon változatosan elkészítheteő. Leginkább a csirkemájhoz illő recepteket választhatsz, de most mutatom, mit ajánl, a Gallicoop háziasszonya! Ez valami nagyon külömnleges! Vágj bele!