Hozzávalók négy éhes szájhoz:
- 4 szelet pulykamell
- 80 dkg kelbimbó
- 40 dkg áfonya (fagyasztott is lehet)
- fűszersó
- bors
- olívaolaj
- 1 tk balzsamecet
Elkészítés:
A kelbimbót félbe vágjuk. Serpenyőben olajat hevítünk, és közepes lángon, gyakran átkeverve megsütjük a kelbimbót. A pulykamellet befűszerezzük. Egy másik serpenyőben kevés olajon aranybarnára sütjük a húsokat. Az áfonyát egy lábosba tesszük, pici vízzel felöntjük. Összerottyantjuk, balzsamecettel ízesítjük. A húst az áfonyaszósszal és a kelbimbóval tálaljuk. Jó étvágyat!
Imre bácsi grillezett kecskesajtja tavaszi virágsalátával és mustban párolt körtével
Szemem-szám eláll, valahányszor Badacsonyból lenézek a tóra! Mindig valami földön túli boldogság áraszt el! Ott kiülni egy teraszra, borozgatni, maga a gyönyörűség! És ha már mindez együtt van, haraphatunk is valamit! Itt van például Imre bácsi páratlan kecskesajtja! Meg kell kóstolnod! Megsúgom, ehhez is kell áfonya!