Hozzávalók 4 éhes szájhoz:
- 50 dkg pulyka darált hús
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd reszelt fokhagyma
- só
- bors
- 1 tk reszelt gyömbér
- chilipor
- 2 ek szójaszósz
- 1 tk halszósz
- 1 ek worchester szósz
Elkészítés:
A hagymát felkockázzuk, összekeverjük a hússal, fokhagymával, gyömbérrel, szószokkal és fűszerekkel. Állni hagyjuk egy fél órát, majd apró golyókat formálunk belőle. Grillen vagy serpenyőben kevés olajon, mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. Tálalhatjuk spenóttal, tükörtojással és sült krumplival is.
Citrusos pulyka – igazán porhanyósan
Amerikában szeretnek őshonos alapanyagokból készült ételeket felszolgálni. Így mindig kerül az ünnepi asztalra burgonyapüré, áfonyaszósz és sütőtökpite is, de a pulykahús – mint a kontinensen háziasított baromfi – számos egyéb változatával is színesítik a menüt. Az érdekes recepteket mi is kipróbálhatjuk, hiszen így változatos ízekkel lephetjük meg éhes családunkat.