Darált hús cikkek

Pásztorpite - egy kiadós egytálétel
Nem csak az angolok kedvence ez a rakott étel, hanem az egész világé. A Pásztorpite egyik nagy előnye, hogy akár maradék húsból és krumpliból is elkészíthető. Kiadós ebéd vagy vacsora válhat belőle.

Töltött paprika jó sok paradicsommártással
Ezerféleképpen el lehet készíteni a töltött paprikát, egy viszont biztos: kihagyni nem szabad. Mi most egy olyan recepttel rukkolunk elő, amely nem csak paprikában, de paradicsomban is bővelkedik.

Hús és pizza, avagy aki pont olyan…
Aki olyan étrendet követ vagy épp úgy hozta a sors, hogy nem ehet lisztet, glutént; annak nem jó, de nem is olyan rossz, ha ügyesen áthidalja a problémát. Ilyen vagy olyan étrend, az még nem zárja ki, azt hogy "pizzát" egyen. Amikor bekattanok képes vagyok ilyenre..., (na és olyanra is)... A következő Őrültség már egy ideje a fejemben volt, és a napokban el is készítettem; aztán utána megnéztem a net-en..., hát létezik egy-két próbálkozás, de azokhoz adnak zablisztet, zabpelyhet, és tojást is… Na, az enyém ezeknél egyszerűbb, csak hús és a feltétek, amiből nem is kell sok – írja az őrülten jó receptek kitalálója!

Töltött burgonyahajó
Könnyen és gyorsan elkészíthető. Olyan recept, amiben felhasználhatjuk a hűtőben tárolt maradékokat, de akkor is jó, ha éppen, csak egy egyszerű ebédre vágyunk. Használhatunk kisebb burgonyákat is, akkor akár egy falatozós, beszélgetős este része is lehet - írja a szerző: Somogyi Zoltán Max.

Sárgaborsó főzelék retekcsírával, brokkolis fasírttal
Nagyon szeretem a főzelékeket, a sárgaborsót kiváltképp. Előnyös, hogy nem kell hozzá semmilyen sűrítőanyag, pompásan besűrűsödik anélkül is. Feltétként brokkolis fasírozottat készítettem, szerintem nagyon finomra sikerült. Az étel glutén- és laktózmentes.

Rakott zöldbab zsályával és füstölt sajttal
Semmi extra, megkívántam a rakott zöldbabot, egyszerűen, hagyományosan. Persze nem én lennék, ha egy picit mégis más lenne az ízesítése...

Húst ide, de sokat és daráltat!
Nagyon jó dolgokat lehet kihozni a darált húsból - lehet akár sertés apróhúsból, lehet karaj, lehet lapocka, de az igazi kedvenc a darált pulyka combfilé. Már csak azért is mert talán nem övezi valami nagy tisztelet a pulyka combot, látjuk néha főzve-füstölve, de az átlag ember tart tőle, mondván sok vele a macera, és nem gazdaságos. Pedig dehogynem: itt Max kedvence, a húsos makaróni.

Póréhagymás húsos pite
A múltkori pitekészítésem kapcsán kis családom jelezte, hogy meg kellene ismételnem a projektet, de most nemcsak egyet, hanem egyből háromat kellene megsütnöm. Esztikémnek már előre szóltam, hogy valamit variálni fogok az ízesítésen, bár Ő azt szerette volna, hogy egy az egyben a múltkori recept alapján dolgozzak - de hát az már nem én lennék, mert nekem mindig valamit kísérleteznem kell... Most úgy döntöttem, hogy a póréhagyma és a kaliforniai paprika lesz a hús mellett a fő összetevő, de lássuk a részleteket.

Pikáns pulykahúsgolyók
Unod már a szokványos recepteket? Na, ezt biztosan nem fogod! Ötletes, színes, és tutira feldobja a napodat már akkor, amikor csak ránézel! Ez is ékes példája annak, mennyire változatos módon lehet elkészíteni pulykahúst. Én imádom!

Maultaschen, avagy a sváb konyha raviólija
Gomba- vagy hagymaszósszal, krumplisalátával, tepsiben sajttal megsütve vagy levesbetétnek - egyformán remek a sváb konyha remekműve. Erre is igaz, hogy ahány család, annyiféle módon készítik. Legutóbb Stuttgartban, a ROTO-konferencia séfje készítette el nekünk. Megsúgta, hogy szerinte borjúhúsból a legfinomabb, de vannak, akik a csirkés vagy a zöldséges variációra esküdnek! Én burgonyasalátával és gombaszósszal kaptam! Isteni volt!
Gombás rakott krumpli - vacsorára
Ahány ház, annyi rakott krumpli...Most éppen egy gombás, darált húsos változatra ugrottunk á a szomszédékhoz. Jól lakottan távozunk, köszönjük!
Darált húsos batyu
Leveles tésztából, darált húsból kitűnő és gyors vacsorát készíthetünk. Egy kis salátával igazi laktató fogás lehet még másnapra is suliba, munkahelyre.
Húsgolyók - párolt vajbabbal
Stefánia vagdaltat készítettünk pulykahúsból, majd egy puha vajbab ágyra fektettük. Nemcsak a látvány, de a íze is fenséges volt. Igazi vendégváró finomság!
Darált húsos sulibatyu - leveles tésztából
Szeretjük a leveles tésztát, sokféle módon felhasználhatjuk, tetszés szerint tölthetjük és nagyon gyorsan elkészíthető. Most éppen darált pulykahúst kapott társként, különleges ízesítéssel. Vacsorára, de másnapra is jó nem hagyományos tízóraira, uzsonnára.
Spenótos fasírt
Az a jó a fasírtban, hogy ezerféle módon lehet variálni. És mivel spenótból nem csak főzelék készülhet, hanem a fasírt masszát is lehet vele ízesíteni, mutatunk egy remek spenótos fasírtot, hogy még tovább bővíthesd a repertoárodat.
Dijoni húsgolyók
Hétköznap vacsorára sokszor nincs ötletünk, hogy mit együnk. Ősszel ráadásul a hideg idő közeledtével előtérbe kerülnek a meleg vacsorák is. A mustáros hústekercs inspirálta a most következő receptet, ami amúgy egy családi kedvenc nálunk. Ez egy fehérboros és hagymás öntet, amiben ezen kívül mustár és bors van, meg persze tejföl.
Cukkini falatok darált pulykahússal
A cukkini még mindig felkínálja nekünk magát, mi pedig örömmel el is fogadjuk, hogy egy gyors vacsorát készítsünk belőle, egy kis pulykahús társaságában. Ízleni fog!
Argentín húsos táska
Nagyon szeretjük a réteslapot, mert szinte mindent bele lehet burkolni. Nemcsak a szokásos rétes töltelékeket, de fűszeres darált húst is. Mutatjuk, hogyan csináld!
Rakott kel
A kelkáposztát sokan nem kedvelik, ennek ellenére nekik is ajánljuk a rakott kelt, amiben sokkal inkább dominál a darált húsos ragu és a rizs, mint a kelkáposzta.
Húsos, borsós rakott tészta
A rakott tészta azért jó találmány, mert szinte bármit képes befogadni, amit a hűtőben találunk, legyen az hús, zöldség, sajt, tojás. Max ebben a tésztában pulykahúst és borsót használt.
Karalábé leves húsgombóccal
Harsogóan friss, ropogós, lédús tavasszal a karalábé, rövid főzési idő is elég neki. Ez a húsgombócos változat elég laktató, remek szereplője lehet egy könnyű tavaszi ebédnek.
Pulykagolyók currys karfiollal
Az egészséges pulykahúsból egész bátran készítsünk húsgolyókat, mert bár fasírtnak talán kissé száraz - bár ezen is lehet segíteni -, de egy jó kis mártással nagyon kerek ételt hozhatunk össze belőle.
Diétás rakott karfiol
Egyetlen titka van ennek az ételnek, a darált húsból készült pörköltet kifejezetten fűszeresre, ízesre kell készíteni, így tudjuk ellensúlyozni a karfiol és a joghurt semleges ízeit.
Darált húsos gombócok - tepsiben kisütve
Megközelítőleg olyan gombócokat gyúrtunk, mint amilyen a töltött paprikába vagy káposztába való, ám mégis valami különlegesség lett belőle. A gombócok a tepsiben landoltak, és sajtos öntetet kaptak. A sütőnk kifejezetten örült a látványnak, a családról nem is beszélve!
A legegészségesebb fasírt, amit valaha ettél
A fasírttal nemigen lehet mellélőni, gyakorlatilag egyetlen elrontási módja van, ha nem fűszerezzük meg eléggé, és ízetlen lesz a fasírtunk. Itt egy maximálisan egészséges változat pulykahúsból, szinte zsiradék nélkül.
Tejszínes töltött karalábé
Klasszikus tavaszi étel a töltött karalábé. Ahány ház, annyi töltelék, készíthetjük sertés hússal, de akár csirkével, pulykával is.
Bakonyi betyár batyu
Valami jó kis előétel ötletén törtem a fejemet, mi az, amit mindenki szeret, látványos, nem megy rá túl sok időm, garantáltan minden van hozzá itthon. Biztos létezik ilyen recept, de ismertek, nyilván nem az egyszerű megoldást választottam, a finom és mindenki szereti, sőt még a látványos elvárások megmaradtak.
Bengáli lencse dhal, citromfüves húsgolyókkal és chapatival
Az az igazság, hogy vágytam a serpenyőben piruló római kömény és fűszerek illatára, arra hogy egy kicsit az indiai íz- és illatvilág a konyhánkba költözzön - így nekiálltam készíteni egy tartalmas dhalt, de mivel nem vagyok vega, így valami húsfélét is mellé kellett gyártanom. Hát a ház teli lett illatokkal, a végeredmény pedig szép és finom, na meg kellően fűszeres lett.
Sült kacsamájas grill burger kéksajt mártással
Szuper dolog az otthoni grillezés, talán az egyik legjobb tavaszi, nyári kikapcsolódás barátokkal vagy a családdal a sütögetés. Zoltán mesterfokon űzi a grillezést.
Gombás zöldségleves húsgombócokkal
A zöldségleves mindig más lesz, akárhányszor készítjük el, pusztán azért, mert nem mindig találjuk meg otthon ugyanazokat a zöldségeket. Egy egyszerű gombaleves is lehet frenetikus, elég bele néhány húsgombóc.
Töltött paprika bulgurral, édesburgonyával
Ezt az igazán kedvelt családi ételt én most még továbbalakítottam, okos szénhidrátokat használtam hozzá. A rizst bulgurral váltottam ki, a mellé kínált burgonyát pedig édesburgonyára cseréltem.
Bazsalikomos húsgombócok gombamártással, pennével
Az a fogalom, hogy túl sok húsgombóc recept, nem létezik. Annyiféle formában lehet elkészíteni a darált húsból készült ételeket, hogy akár minden hétre választhatunk másik stílusút. Zoltán receptjében most a gombáé lett a főszerep.
Fűszeres indiai húsgolyók
Aki kedveli az indiai ízeket, a csípős, gazdagon fűszerezett ételeket, az imádni fogja ezt a bársonyos, telt szószban fürdő húsgolyós ételt.
Tex-mex töltelékkel sült kápia paprikák
Volt egy íz-elképzelésem, egy olyan villásreggeli képem, ami eltér a sima hétköznapiaktól. Lehet, hogy meghökkentő, de higgyétek el, fantasztikus lett a végeredmény. Egy kísérlet, ami bejött a kis családomnak - és nekem is.
Rakott kelkáposzta
Zöldséges is, húsos is, no meg gyors is ez a pompás egytálétel. Ebédre és vacsorára is ajánljuk. A hozzávalókat mindenki ízlése és kedve szerint variálhatja.
Töltött karalábé
Sokaknak nem tűnnek elég zsengének azok a nagyfejű karalábék, amiket a piacon kapni lehet. Pedig azok, és tölteni csak ezek jók. A látszat ellenére nem bonyolult ez a recept, s nem is vesz túl sok időt igénybe.
Aszalt szilvás, chilis húsgombócok
A recepttel egy tévéműsorban találkoztam, de annyira átalakítottam, hogy szegényre a saját anyja sem ismerne rá. Amint elkészült, gyorsan lejegyeztem a receptjét, mert olyan jól sikerült, hogy mindenképp helyet követel magának az ételeink sorában.
Töltött hagyma
Őseink nagyon sok hagymát ettek, nem véletlenül. Ők még ismerték jótékony élettani hatásait. Azokban az országokban, ahol részben a szegénység miatt, részben a helyi szokások alapján még ma is sok fokhagymát és vöröshagymát fogyasztanak, lényegesen ritkább a rák, a cukorbetegség és az arterioszklerózis, és a hozzákapcsolódó, rettegett szívinfarktus előfordulása, mint nálunk.
Skót pite magyar módra
Ez aztán az ütős, laktató étel! Darált hús kerül a leveles tésztából készülő fészekbe. A tálaláshoz a paradicsomos bab jó ötlet!
Töltött tészta
Rafinált recept, nem a leggyorsabban elkészíthetők közé tartozik, de zajos sikert lehet vele aratni a barátok, rokonok közt.
Szabolcsi töltött káposzta
Ahány ház, annyi szokás, tartja a bölcs mondás, és igaz ez a töltött káposztára is. Mert sokan szeretik a szabolcsi változatot, ami paradicsomban fő. Te próbáltad már? Györgyi most megmutatja, hogy csináld!
Karibi húsgolyó
Tudom, a hozzávalók hosszú sora riasztó lehet, de megígérem, hogy érdemes lesz beszerző körútra menni, és elkészíteni ezt a húsgolyót, mert irtó finom.
A görögök legjobb ötlete, a muszaka
Érdemes kipróbálni más nemzetek konyháinak klasszikus receptjeit, ezzel nemcsak szuper íz-élményekben lehet részünk, de megtanulhatunk más konyhatechnikai eljárásokat is. A görögök muszakája remek kiindulópont, hogy körülnézzünk a nagyvilágban.
Sajtos-darált húsos rétes
Van a túrós, a mákos, a káposztás, és a többiek. Rétesből sokan, sokfélét ismernek, de ez a darált húsos változat talán még újdonság. Természetesen kész réteslapokból sütöttük, egy hétköznapi vacsorára. Felejthetetlen!
Chili con carne
Sok-sok évvel ezelőtt főztem először chilit, bevallom őszintén, én nemigen élek vele, de a férjem és a fiam imádják. Ezért aztán mindig tartok a mélyhűtőben darált marhahúst, így bármikor megkívánják, el tudom nekik készíteni.
Olasz húsgombóc
Minden családnak megvannak a maga nagy favorit ételei, amit bármikor szívesen fogyaszt. Nálunk ez a húsgombóc ünnepi ételként kezdte karrierjét, tekintve, hogy a hozzávalók száma akkor még riasztóan soknak tűnt, sőt, emlékszem, eleinte ki kellett pipálnom a listán, ha egy-egy alkotóelemet beletettem a masszába. Ma már rutinból nyomom, és persze nemcsak ünnepeken. Napokig rá lehet járni, remekül melegíthető illetve fagyasztható, mindig van itthon hozzá házi paradicsomszósz, és a fagyasztóban darált marhahús. Úgyhogy szeretettel ajánlom ezt a receptet, aki szereti az olasz konyhát, biztosan nem fog benne csalódni. Amit semmiképp ne hagyj ki belőle, az a citromhéj és a petrezselyem.
Currys húsgombóc
Nagy divat manapság indiai étterembe járni, indiai ízesítésű ételeket enni. Azoknak, akik még csak most ismerkednek az indiai konyha világával, bátran ajánlom ezt a húsételt, mert a curry még nem nagy durvulás ezen a területen, mégis bele lehet kóstolni kicsit abba az egzotikus íz világba. A húsleves és a bor használata kimondottan európai vonal, nem beszélve a húsgolyók előzetes átsütéséről. Az biztos, hogy különleges ételt tálalhatsz, ha kipróbálod a receptemet.
Skót tojás
Tulajdonképpen azt is mondhatnánk, hogy ez az étel a skótok Stefánia vagdaltja. Nem más, mint egy fűszeres darált húsba burkolt főtt tojás, melyet bepaníroznak és bő olajban kisütnek. Felhasználása igen sokoldalú lehet, hiszen melegen, hidegen egyaránt finom, büféasztalokra, piknikhez ideális.