
Hozzávalók:
50 dkg finomra darált sertéshús
fél fej nagyon finomra vágott vöröshagyma
só
őrölt bors
kevés pirospaprika
egy mokkáskanál mustár
3 kis tojás megfőzve
2 tojás
zsemlemorzsa
néhány evőkanál liszt
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A 3 tojást négy percig főzzük, ennyi idő alatt a fehérje kemény lesz, a sárgája pedig belül még kissé lágy. Vásároljunk ehhez kis méretű tojásokat, már ha nem akarunk majd ágyúgolyó méretű skót tojásokat a tányérunkon. Ha letelt a négy perc, hűtsük le a tojásokat, hámozzuk meg őket. A darált húsból készítsünk ízesített masszát a fűszerekkel. A főtt tojásokat csomagoljuk be a húsmasszába. Ügyeljünk rá, hogy a hús mindenhol betakarja a tojást.
Panírozzuk be a tojásokat, majd süssük meg őket olyan serpenyőben, amibe viszonylag magasan tudunk olajat tölteni. Forró olajban süssük szép barnára a tojásokat, de figyeljünk oda, hogy a húsmassza átsüljön, ne csak a panír piruljon meg. Biztonsági játékosok néhány percre betehetik 200 fokra előmelegített sütőbe a kisült tojásokat.
Éva kedvenc csirkéje
Ha átütően fűszeres, csípős ízre vágyom, első dolgom, hogy leemeljem a harissa krémet tartalmazó üveget a kamrapolcról. A harissában az a legjobb, hogy önmagában is elegendő, hogy jobbá tegye az ételeket, de ha még adunk hozzá egyéb finomságokat is, verhetetlen ételt varázsolhatunk vele. Próbáld ki ezt a receptet is, nem bánod meg!