Életforma.hu


Püspöklila padlizsán rántva

Püspöklila padlizsán rántva 

Mondanom sem kell, hogy ismét megleptek a szomszédaim, ezúttal pár csodás padlizsánnal! Harcra fel! Ezt a remek zöldséget Délkelet-Ázsiában már több ezer évvel ezelőtt termesztették. Gazdag ásványi sókban, C- és A-vitaminban. Kék, illetve török paradicsomnak is nevezik, bár eredendően badinjan neve hozzánk arab közvetítéssel jutott el. 
Skót tojás

Skót tojás 

Tulajdonképpen azt is mondhatnánk, hogy ez az étel a skótok Stefánia vagdaltja. Nem más, mint egy fűszeres darált húsba burkolt főtt tojás, melyet bepaníroznak és bő olajban kisütnek. Felhasználása igen sokoldalú lehet, hiszen melegen, hidegen egyaránt finom, büféasztalokra, piknikhez ideális. 

Borzas cukkinim karottás párolt rizzsel 

Ezer arca van a cukkininak. Ez majdnem egy szokásos recept, de egy picit megbolondítottam a reszelt sajttal. Annyira jól sikerült, hogy a férjem újra és újra azt kéri: ismételjünk! Nosza! Ünnepi ebédnek épp úgy jó, mint könnyű vacsorának.    
Ropogós cukkini rudak - különleges panírban

Ropogós cukkini rudak - különleges panírban 

Rántott cukkinit már bizonyára mindenki készített, de ilyen változatban még biztosan nem. A különlegességét a panírhoz hozzáadott oregáno és a parmezán adja. Ropogósan ajánljuk!
Kukoricapehelyben hempergetett hekk

Kukoricapehelyben hempergetett hekk 

Ha hekk, akkor Balaton vagy legalábbis vízpart! De hogy ne kelljen sorba állni a finom halas falatokért, akár otthon is elkészíthetjük, ráadásul egész különleges panírozással. Lehet, hogy ezek után majd a szomszédok állnak sorba?
Sajtos sonka - burgonyás bundában sütve

Sajtos sonka - burgonyás bundában sütve 

Bár igazán szép nyárias időnk van, most mégis bundába öltöztettük a sonkát és a sajtot. A gyors vacsora különlegességét a kapros fűszerezés és a burgonyatakaró adta.
Mänzel-szelet: Bajorországból hoztam

Mänzel-szelet: Bajorországból hoztam 

El nem tudtam képzelni, hogy mit takarhat ez az elnevezés. Kishitűként úgy gondoltam, biztosan valami egyszerű rántott szelet - féleség. Nos, nem csalódtam, ... csak abban, hogy annál százszor finomabb, ízletesebb, igazi gasztronómiai élvezet. Akkor eldöntöttem nálunk mostantól ilyen a rántott hús! Itt a hazai prototípus! Feltétlenül próbáld ki!          
Csak a kezemet tessék figyelni: így készül a Márti-féle rántott sajt!

Csak a kezemet tessék figyelni: így készül a Márti-féle rántott sajt! 

Gimnazista koromban a szolnoki Tisza Szálló éttermében készítették a számomra legfinomabb rántott sajtot. Mellesleg akkor az volt a legolcsóbb fogás! Azóta is imádom minden változatát! Sokan panaszkodnak arra, hogy nem tudnak jó rántott sajtot készíteni. Vagy kifolyik belőle a sajt, vagy nyúlós lesz. Nos, a titok már nem titok! Egyszerűen kétszer kell panírozni, és nagyon forró olajban kisütni!