
Hozzávalók:
1 cukkini
1 bögre kenyérmorzsa
½ bögre parmezán
1-2 tojás
1 kk oregánó
só
olaj a sütéshez
kevés liszt a panírhoz
Elkészítés:
A cukkinit megtisztítjuk és keskeny rudakra vágjuk (nem sokkal nagyobbra mint a szalmakrumplit). Besózzuk, és kb 2o perc után bepanírozzuk. Az eddig hagyományos liszt+tojás+zsemlemorzsa triót kicsit megvariáljuk. A zsemlemorzsába oregánót és a parmezánt keverünk, és a liszt, tojás sorrend után ugyancsak harmadikként, ebben az "anyagban" forgatjuk meg a rudakat. Forró olajban kisütjük. Persze van ennél kíméletesebb, egészségesebb módszer is, ha a sütőben, sütőpapírra helyezve sütjük ki. Tegyen mindenki a kedve szerint, mindenesetre a végeredmény fenséges és különleges lesz!
A cukkiniből már számtalan finomságot készítettünk, például rétest, rakottast, de még muffint is.