Oregánó cikkek

Cukkinis és feta, avagy nem kéne...
Amikor megírtam a receptet úgy fejeztem be, ahogy azt általában szoktam, de eszembe jutott, hogy ezt most buta viccelődésnek gondolnátok: ...és tálaláskor a tésztára halmozzuk a tetejét morzsolt Feta sajttal koro.... Ha egy ételt nézünk, valóban az kerül a tetejére, hisz' egy egyszerű ízesítésű étket is feldobhatunk egy jóízű sajttal… Egyébként meg figyeljetek, vigyázzatok magatokra, tartsatok be minden szabályt és előírást, ha úgy adódik...

Paradicsomos zöldbableves
Meghökkentő, de igen finom receptekkel szokott ellátni minket egyik házi szerzőink egyike, az őrülten jó ételek szerzője. Steffel Csaba ezúttal görögös hangulatba került, és így született meg ez a remek kis leves. Feltétlenül próbáld ki!

A Vezúv csirkéje
Egy világbarangolós tévéműsorban látta ezt a pompás kis csirkés ételt az őrülten jó ételek mestere. Mint az a nevéből is kitűnik, egy klasszikus olasz fogásról van, szó, amit – úgymond – magyarosított. Így került bele a császárszalonna. Van aki az oregánó mellé kakukkfüvet, illetve bazsalikomot is használ!

Grillen készült pizza a csodás oregánóval
Tamás fiam nagy pizza fun, az óbudai albérletében rendszeresen dolgozik a sütő, terjeng az oreganó illat - most pedig azt találta ki, hogy a teraszunkon tekerjük fel a grillt teljesítményre, majd készítsünk nápolyi jellegű, nagyon vékony tésztás pizzát. Ő elkészítette a mártást és a pizzatésztát - én pedig a sütési részt vállaltam be. Az eredmény fantasztikus volt, igazi, vékony tésztás pizzák sültek meg percek alatt a 300-320 C-os grillen - mi pedig csak ettünk, ettünk és ettünk... ( ...nem is győztem lebiciglizni a kalóriákat .)

Zöldfűszeres grissini
Vegán életmódba illeszthető olasz eredetű kenyérféle. A grissini az a vendégváró, amit már a vendégek megérkezése előtt megdézsmálunk, jó, ha fel nem faljuk az egészet. Az úgynevezett na még egyet, de tényleg ez lesz az utolsó kifejezés pont erre illik. Az evését akkor sem lehet abbahagyni, ha már pukkadásig ettünk belőle. Bulkshop azt írja, hogy az eredeti recept nagy szemű sót javasol.

Pulykás lasagna falatok
Imádni való a pulykahús, mert elképesztően változatos, és közben nagyon egészséges fogásokat tudsz belőle készíteni. Mellesleg ismét főszerephez juthat a muffin-sütő! Szeretem ezeket a kis falatkákat, mert könnyen tálalhatók, nagyon finomak, és akár egy olasz mesterszakácsnak is becsületére válna.

Fűszerek a só-bors-fűszerpaprika triumvirátusán túl
A fűszerek olyan növényi részek, melyeket frissen vagy szárítva az ételek, élelmiszerek ízesítésére, illatosítására használnak. Nézzük meg, mely növényekből származhatnak!

Bulgurgombóc zöldfűszeresen, paradicsom mártásban
Egy korábbi főzés után maradt egy csészényi főtt bulgurunk. Már két napja rakosgattuk a hűtőben, aztán jött az ötlet, hogy készítsünk belőle „paradicsomos húsgombócot”, mindenevő korunkban azt nagyon szerettük.

Insalata Caprese
Készítem mindig, amikor rossz kedvem van, jó kedvem van, van itthon friss bazsalikom, amikor gyorsan, JÓT akarok enni, valamint folyton és folyvást, mert a caprese az egyik kedvenc ételem.

Ropogós cukkini rudak - különleges panírban
Rántott cukkinit már bizonyára mindenki készített, de ilyen változatban még biztosan nem. A különlegességét a panírhoz hozzáadott oregáno és a parmezán adja. Ropogósan ajánljuk!
Ezt a lilát nem felejted!
Indiából származik a padlizsán. Ez a pompás, lila termésű növény hozzánk török közvetítéssel került. A neve is így ismert nálunk: török paradicsom. Az egyébként tojásgyümölcsként is emlegetett növénynek számos, remek elkészítési módja van. Folyton újító keresztlányom a minap ezzel a recepttel lepett meg! Próbáljátok ki! Érdemes!
Sonkás muffin
Maradt még a húsvéti sonkából, de valami változatosságra vágysz? Akkor semmiképpen se dobd, ki, mert van egy remek muffin receptünk! Valószínűleg nem fogod megvárni a következő húsvétot, hogy újra megsüsd.
Cukkini pizza - zabpehelylisztből
Ha szereted a cukkinit, a pizzát és egy könnyű, gyors vacsorát akarsz összedobni, akkor ezt a te recepted. Tudtad, hogy az oregánó, a pizzák elmaradhatatlan fűszere kalciumot, magnéziumot, cinket, vasat, káliumot, rezet, bórt és mangánt tartalmaz nagy mennyiségben? Egészségedre!
Oregánós szaftos hús - hátfájás ellen
Az oregánó a természet antibiotikuma, baktériumölő hatása a penicillinével vetekszik, ezért hát sokkal több, mint fűszer. Az olaszok kedvenc fűszere béta-kariofillénben gazdag, ami gyulladáscsökkentő. Mit szólsz egy izomfájdalom elmulasztó finomsághoz?