Hozzávalók:
- 1 csomag pulyka darálthús
- 1 fej hagyma
- 1 fej fokhagyma
- 1 ek sűrített paradicsom
- 1 doboz (400 g) hámozott, darabolt paradicsomkonzerv
- só, bors, oregánó
- olívaolaj
- 1 doboz lasagna tészta
- 2 x 125 g mozzarella
Elkészítés:
A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, felaprítjuk. Olívaolajon megdinszteljük. Sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a húst, és kevergetve megpirítjuk. Oregánóval fűszerezzük. Hozzákeverjük a sűrített paradicsomot, majd felöntjük a paradicsomkonzervvel. Húsz percig főzzük.
Közben a lasagnalapokat öt perc alatt előfőzzük, majd széles csíkokra vágjuk. Egy muffin-tepsi mélyedéseit megkenünk olajjal, és kibéleljük a tésztacsíkokkal. Beletöltjük a tölteléket, egy-egy falatnyi mozzarellát teszünk a tetejére és 20 perc alatt megsütjük. Salátaágyon tálaljuk.
Pikáns pulykahúsgolyók – egy kis bulihoz is
Itt a farsangi bulik ideje! Te mit készítesz például egy munkahelyi vidámkodásra? A mini fasírt már uncsi, de itt egy remek ötlet! Gyorsan elkészül, egy falat, könnyen be lehet kapni egy kis kenyérrel, mielőtt a forralt bor győz, és nem énekelsz bátran hülyeségeket a főnöködnek!