Hozzávalók a mártáshoz:
- 3 evőkanál olívaolaj
- 4 gerezd fokhagyma, darált
- 2-2 evőkanál apróra vágott friss oregánó és bazslikom
- 1/4 tk piros bors ízlés szerint
- 1/4 tk szárított oregánó
- 1 konzerv egész hámozott paradicsom
- só és bors ízlés szerint
- 1/2 tk cukor
Hozzávalók a tésztához:
- 600 g pizza liszt
- 400 g meleg víz
- 20 g friss élesztő
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 evőkanál só
Elkészítés:
Nincs benne semmi különlegesség! Hagyományosan készítsd el a ragut, készítsd el el a tésztát, tedd rá az isteni, oregánós ragut, és a képen látható módon süsd ki az egészet! És a végén Te is csak eszel, meg eszel, meg eszel... Igyál hozzá egy jó kis rozét! Jól fog esni ezeken a nyári napokon! Mellesleg nincs az a lány, aki ne szeretnek egy ilyen grillezős pasit!
Sopa Azteca – magyarul azték leves
Az azték leves kb. olyan népszerűségnek örvend, mint nálunk a gulyásleves. Húsimádó barátunk elsőként Pueblában kóstolta, de annyira bejött az illat és ízvilága, hogy itthon is megpróbálta. A végeredmény a család szerint nagyon jó lett – egy igazán tartalmas, ízletes leves került az asztalukra. (Amit nagyon sajnál, hogy elfelejtette az avokádót, ugyanis tálaláskor avokádó csíkokat kellett volna a levesre pakolni, de kiment a fejéből… )