Életforma.hu


Kókusztejes babragu

Kókusztejes babragu 

A babot általában ilyenkor, a hideg beköszöntével vesszük elő, de rendszerint háromféle módon készítjük: babfőzelék, bableves, babgulyás. Most mutatunk egy különleges, ugyanakkor végtelenül egyszerű receptet, amitől biztosan átértékeled majd magadban azt, amit eddig a babról gondoltál.
Grillen készült pizza a csodás oregánóval

Grillen készült pizza a csodás oregánóval 

Tamás fiam nagy pizza fun, az óbudai albérletében rendszeresen dolgozik a sütő, terjeng az oreganó illat - most pedig azt találta ki, hogy a teraszunkon tekerjük fel a grillt teljesítményre, majd készítsünk nápolyi jellegű, nagyon vékony tésztás pizzát. Ő elkészítette a mártást és a pizzatésztát - én pedig a sütési részt vállaltam be. Az eredmény fantasztikus volt, igazi, vékony tésztás pizzák sültek meg percek alatt a 300-320 C-os grillen - mi pedig csak ettünk, ettünk és ettünk... ( ...nem is győztem lebiciglizni a kalóriákat .)
Tejfölös, paprikás szarvas ragu

Tejfölös, paprikás szarvas ragu 

A vadhús bár elég közkedvelt alapanyag, hozzájutni azonban nem túl egyszerű. Ha időnként szert tudunk tenni egy kis apróhúsra, egy jó tejfölös ragu biztosan kikerekedik belőle.
Kesudiós, spenótos babragu

Kesudiós, spenótos babragu 

Egy igazán különleges és ínyenc étel a kesudiós spenótos babragu, amivel az egész családot elkápráztathatjuk. Vagy a gyerekkel megszerettethetjük a spenótot.
Nyúlragu marengói módra

Nyúlragu marengói módra 

Nincs is jobb egy finom, fűszeres, borral főtt nyúlragunál. Ez a marengói módra készült ragu csirkéből is elkészíthető, ha valaki idegenkedne a nyúlhústól.

Rakott kel 

A kelkáposztát sokan nem kedvelik, ennek ellenére nekik is ajánljuk a rakott kelt, amiben sokkal inkább dominál a darált húsos ragu és a rizs, mint a kelkáposzta.
Pirított polenta kockák mediterrán raguval

Pirított polenta kockák mediterrán raguval 

Egy kis kukoricadarából és zöldségekből remek ételt készíthetünk, tehetjük mindezt úgy, hogy bárki fogyaszthatja, aki tej-, glutén- és/vagy cukormentes diétát tart.
Vörösboros vaddisznóragu

Vörösboros vaddisznóragu 

Ritka csemege az átlagember asztalán a vaddisznó, inkább csak étteremben rendelünk, ha szerepel az étlapon, és persze ha szeretjük a vadhúst. De sose lehet tudni, mit hoz az élet, érdemes elsajátítani a ragu elkészítésének módját.
Bakonyi betyár batyu

Bakonyi betyár batyu 

Valami jó kis előétel ötletén törtem a fejemet, mi az, amit mindenki szeret, látványos, nem megy rá túl sok időm, garantáltan minden van hozzá itthon. Biztos létezik ilyen recept, de ismertek, nyilván nem az egyszerű megoldást választottam, a finom és mindenki szereti, sőt még a látványos elvárások megmaradtak.
Mandulás pulykaragu

Mandulás pulykaragu 

A kicsit unalmas pulykamellet is lehet izgalmassá tenni, csak kell hozzá találni egy olyan társat, ami kiemeli a szürkeségből a pulykát. Jelen esetben ez a társ a mandula.

Zöldséges borjúragu - Kovács György receptje 

Borjúragu receptet kaptunk Kovács Györgytől, és ez az étel nagyon finomnak tűnik. Borjúhús hiányában nyugodtan készíthetjük marhából.

Burgundi csirkeragu 

Még, hogy a csirkéhez nem passzol a vörösbor? Dehogynem! Csak tudni kell, hogy éppen mikor és mivel. Itt csirkecombbal és gombával alkot harmonikus összeállítást.

Pikáns spárgás-gombás nyúlragu 

A nyúlhús nem túl ismert, ezért nem is túl népszerű nálunk. Pedig finom, könnyű, érdemes megpróbálkozni vele. De ha valaki idegenkedik tőle, ezt a receptet nyugodtan elkészítheti csirkecombból és csirkemájból is. Így is, úgy is nagyon finom!