Hozzávalók
● 4 darab nyúlcomb
● 30 deka nyúlmáj
● 50 deka vegyes zöldség (sárga- és fehérrépa, zeller, karalábé)
● 30 deka zöld spárga
● 20 deka gomba
● 2 evőkanál olaj
● 2 evőkanál liszt
● 2 deci tejföl
● 1 tyúkhúsleveskocka vagy 1 evőkanál ételízesítő
● 1 csokor petrezselyem
● 1 babérlevél
● bors
Elkészítése
A combokat kicsontozzuk - de egyben is maradhat –, a zöldségeket megtisztítjuk, és a spárga kivételével felkarikázzuk. A húst megsózzuk, forró olajon megforgatjuk, mellétesszük a zöldségeket, megborsozzuk, hozzáadjuk a babérlevelet és a citromlevet, majd a leveskockából főzött levessel vagy 3 deci vízzel és a hozzáadott ételízesítővel felöntjük, és fedő alatt pároljuk. Amikor a hús már majdnem puha, hozzátesszük a zöldspárgát és a májat is, és fedő nélkül főzzük tovább. A lisztből és a tejfölből habarást készítünk, besűrítjük vele a ragut, s pár perc alatt közepes hőfokon készre forraljuk. Köretnek főtt tésztát vagy zsemle-, esetleg krumpligombócot adjuk hozzá.
A mostanában ismét divatba jött öntött vas edényekben nagyon finom lesz az étel. Az Életforma Shopban sokféle típust találhatsz, a bográcsoktól a lábosokon, fazekakon át a különféle sütőedényekig.
● További ínycsiklandó Életforma-receptek itt!