Hozzávalók:
25 dkg jó minőségű liszt (pizzaliszt)
1 dkg élesztő
0.5 kávéskanál cukor
0.7 dl kókuszjoghurt (vagy ugyanennyi víz)
0.5 dl olíva olaj
0.5 kávéskanál só
0.5 evőkanál nagy szemű só / lehet kicsit több
0.7 dl langyos víz
2 evőkanálnyi vegyes, aprított zöldfűszer: kakukkfű, oreganó, rozmaring, stb. / vagy 1 evőkanálnyi vegyes szárított fűszer
Elkészítés:
A felsoroltakból az élesztő felfuttatása után gyúrjunk egy jól formázható cipócskát, amit az összeállítás után osszunk is ketté. A kettéosztott tésztával könnyebb bánni, formáljunk belőle két cipócskát. Terítsünk ki sütőpapírt és a további műveleteket ezen a papíron végezzük, majd ezzel a papírral együtt helyezzük a tepsibe is. A cipócskákat nyújtsuk ki körülbelül 0.5-0.7 cm magas téglalapokká. A lapok felületét leheletnyit vizezzük meg, és szórjuk meg a nagy szemű sóval. A téglalapokat vágjuk körülbelül 1-1.5 cm széles csíkokra és a képen látott módon csavarjuk meg kissé őket. Ha nem a csavarás mellett döntünk, akkor kissé hengergessük meg a csíkokat. A sütőpapírral együtt emeljük be a tepsibe, és 200 fokon süssük körülbelül 12-15 percig. Figyeljünk rá, ne égjen meg. Mikor szép rózsaszínek vegyük ki a sütőből. Jó étvágyat!