Hozzávalók:
- 4 db csirkecomb
 - 60-70 dkg vékony héjú burgonya
 - 25 dkg zöldborsó (fagyos)
 - 6 ger. fokhagyma
 - 15 dkg császárszalonna
 - 4-5 dl. fehérbor
 - petrezselyem zöldje
 - oregánó
 - bors, só
 - olívaolaj
 - liszt
 
Elkészítés:
A csirkecombokat megtisztítjuk, kettévágjuk, (alsó-felső) szárazra töröljük, egy tálba rakjuk őket, megsózzuk, megszórjuk oregánóval, picit bátrabban borsozzuk, meghintjük egy jó kanálnyi liszttel, aztán alaposan összeforgatjuk.
Az így előkészített csirkecombokat egy serpenyőben, forró olívaolajon, oldalankét 5-6 perc alatt megpirítjuk, megkapatjuk. Egy tepsibe, a pirításhoz használt olajból öntünk egy picikét, belepakoljuk a csirkecombokat, és előmelegített sütőben, 200 C°fok, kb.20 percig sütjük. Közben a burgonyát alaposan megmossuk, 1cm. vastagságú karikákra szeleteljük; a császárszalonnát vékony darabokra, szeletkékre vágjuk, a fokhagymát pedig felkocázzuk. A sütő hőfokát visszavesszük 180 C° fokra, a csirkecombok közé rakjuk a felkarikázott burgonyát, hozzáadjuk a fagyos zöldborsót, felöntjük a fehérborral, sózzuk, borsozzuk, oregánóval ízesítjük, a tetejére pedig rászórjuk a császárszalonnát. 40-50 perc alatt, - illetve ahogy minden megpuhul -, szépen megsütjük. Tálaláskor durvára aprított petrezselyemzölddel megszórjuk és szaftjával jól meglocsoljuk. Jó étvágyat!