Életforma.hu


A Vezúv csirkéje

A Vezúv csirkéje 

Egy világbarangolós tévéműsorban látta ezt a pompás kis csirkés ételt az őrülten jó ételek mestere. Mint az a nevéből is kitűnik, egy klasszikus olasz fogásról van, szó, amit – úgymond – magyarosított. Így került bele a császárszalonna. Van aki az oregánó mellé kakukkfüvet, illetve bazsalikomot is használ!  
Pármai spagetti

Pármai spagetti 

15 perces vacsora, ami nem azzal kápráztat el, hogy milyen sokáig készül, hanem azzal, hogy mennyire finom! A tejszín, a fokhagyma és a parmezán magában is elég lenne az élményhez, de a császárszalonna felteszi rá a koronát.
Egyszerű francia töltött tészta

Egyszerű francia töltött tészta 

Omlós tészta az alapja ennek a jó kis hétvégi francia quiche-nek (ejts: kis), aminek a töltelékét megszámlálhatatlan módon variálhatjuk kedvünk - és a hűtőnk tartalma - szerint.
Győztes toros derelye Zamárdiból

Győztes toros derelye Zamárdiból 

Először hirdetett sörkorcsolya versenyt a Magyar Sörgyártók szövetsége még augusztusban, a Sör Világnapján. Összesen 49 pályamű érkezett, és láss csodát, a négycsillagos zamárdi Hotel Wellamarin két kategóriában is győzött. Ez a finom falat a lager sör kategóriában bizonyult a legjobbnak. Próbáljátok ki, és gondoljatok arra, amit a sörgyártók is mondanak, a sör a nőké is!
Kenyérlángos, avagy a magyar pizza

Kenyérlángos, avagy a magyar pizza 

Gyerekkoromban falun, egyenesen a kemencéből érkezett a tányéromba! Az asszonyok a heti kenyérsütés alkalmával készítették a maradék tésztából. Ma otthon is tudunk ilyen remek ebédet vagy vacsorát készíteni. Ez páratlan finomság új, profi szakács szomszédom alkotása! (Lám-lám, mire jó egy lakógyűlés!)   
Márti gombapaprikása - katalán temperamentummal

Márti gombapaprikása - katalán temperamentummal 

Imádok minden gombát - minden formában! Két éve ősszel beestem Barcelona - és a világ - egyik legszebb piacára. Annyiféle csodálatos gombát még életemben nem láttam egy helyen, mint ott!... És persze meg kellett kóstolnom! Majd' egy kerek napot töltöttem e csodás helyen, és így született ez a recept! (A halakról majd legközelebb mesélek!)