Hozzávalók:
2,5 dl főzőtejszín
15 dkg főtt, füstölt császárszalonna
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olívaolaj
parmezán
só
bors
50 dkg spagetti
Elkészítés:
Az olajon megpirítjuk a felkockázott szalonnát, rászórjuk a szeletekre vágott fokhagymát, egy percig pirítjuk, majd ráöntjük a tejszínt. Mehet bele a parmezán és a bors. Az időközben kifőzött spagettit összekeverjük a szósszal. A mártás csak bevonja majd a tésztát, nem fog tocsogni benne. Tálaláskor jár mellé még reszelt parmezán.
Pasta carbonara
Pillanatok alatt elkészül – a leghosszabb időt a tészta megfőzése igényli. Mindenképpen érdemes olasz tésztát használni hozzá, ami durum lisztből készült, egészen más lesz az állaga, mint a tojásos tésztával.