Hozzávalók:
tésztához
- 50 deka krumpli
- 12 deka liszt
- 3 deka vaj
- 1 tojás
- 1 kk kapor,
- só, vegeta,
töltelék:
- 20 deka sonka
- 20 deka sajt
panírhoz
- 2 tojás,
- kenyérmorzsa,
- olaj a sütéshez
Elkészítés.
A krumplit megtisztítjuk, feldaraboljuk, puhára főzzük, majd pürésítjük. Összekeverjük a liszttel, a tojással, az apróra vagdalt kaporral és a fűszerekkel. Kilisztezett deszkán kinyújtjuk, négyzeteket formálunk belőle, és megtöltjük a sajttal töltött sonkaszeletekkel. ( Arra kell figyelni, hogy mindenhol jól be legyen fedve a töltelék.) Hengeres, vagy gombóc alakúra formáljuk, és tojás, zsemlemorzsa segítségével bepanírozzuk, majd forró olajban kisütjük. Salátával tálaljuk!
(Én füstölt sajttal készítettem, így még pikánsabb lett.)
Tormás reteksaláta is jól illik hozzá!