Hozzávalók: (4 batyuhoz)
- 25 dkg pulyka darált hús
 - 1 db előre kinyújtott leveles tészta
 - 1 felvert tojás
 - 1 gerezd fokhagyma
 - 1 evőkanál fenyőmag
 - néhány levél friss bazsalikom
 - só
 - bors
 - kevés olaj
 
Elkészítés:
A darált húst egy serpenyőben kevés olajon megfuttatjuk, sózzuk, borsozzuk, áttört fokhagymával ízesítjük. Készre sütjük 10 perc alatt, közben a tépett bazsalikomot és fenyőmagot is hozzáadjuk. Kissé hagyjuk hűlni. A tésztát 8x8 centis kockára vágjuk, és a közepébe teszünk a töltelékből. A tészta széleit batyura hajtjuk. Felvert tojással megkenjük. 200 fokos sütőben 12-15 perc alatt készre sütjük.
Húsos tésztabatyu, ahogy a spanyolok készítik
A dél-amerikai országokban nemzeti eledelnek számít a hússal, zöldséggel töltött tésztabatyu. Bár vannak akik az olajban sütött változatra esküsznek, sütőben is kiváló és sokkal egészségesebb.