Hozzávalók: (4 batyuhoz)
- 25 dkg pulyka darált hús
- 1 db előre kinyújtott leveles tészta
- 1 felvert tojás
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál fenyőmag
- néhány levél friss bazsalikom
- só
- bors
- kevés olaj
Elkészítés:
A darált húst egy serpenyőben kevés olajon megfuttatjuk, sózzuk, borsozzuk, áttört fokhagymával ízesítjük. Készre sütjük 10 perc alatt, közben a tépett bazsalikomot és fenyőmagot is hozzáadjuk. Kissé hagyjuk hűlni. A tésztát 8x8 centis kockára vágjuk, és a közepébe teszünk a töltelékből. A tészta széleit batyura hajtjuk. Felvert tojással megkenjük. 200 fokos sütőben 12-15 perc alatt készre sütjük.
Húsos tésztabatyu, ahogy a spanyolok készítik
A dél-amerikai országokban nemzeti eledelnek számít a hússal, zöldséggel töltött tésztabatyu. Bár vannak akik az olajban sütött változatra esküsznek, sütőben is kiváló és sokkal egészségesebb.