Darált hús cikkek

A jó öreg pásztor pite
Az angol konyha ikonikus szereplője, eredeti nevén cottage pie. A 18. század óta van jelen az angol otthonokban, kétféle változatban készítik, a cottage pie marhahúsból, a shepherd's pie bárányhúsból készül. Semmi faxni, néhány zöldség, darált hús, krumpli, mindössze ennyi az alapanyag szükséglete.

Márti pikáns falatkái
Baráti társasággal a teraszon - élvezve a nyáreste utolsó leheletét -, könnyű, üdítő, de mégis tartalmas kis sörkorcsolyákat kell megálmodni. Így született ez a kis mediterrán ízvilágú mártogatós. Ezen a hétvégén nálunk biztosan ez készül majd!

Márti töltött paprikája
Akkor köszönt be számomra az igazi nyár, amikor már zöldpaprikát és paradicsomot is lehet kapni a piacon. Imádok ilyenkor vásárolni! Mámorító illatokkal teli minden stand. Ez a könnyű egytálétel melegíthető is, így a kánikulában nem kell kétszer a tűzhely mellé állni. Másnap csak egy gyors mikrózás jön!

Krumplis muszaka - szerb recept szerint
Egy tepsis krumpli olyan, mint a népmese. Mindenki elvesz vagy éppen hozzáad valamit, és saját szája íze szerint variálja. Ez a recept Szerbiából érkezett, ott így készül a krumplis muszaka. Hát, nem csalódtunk benne! Vacsorának is kitűnő!

Márti parasztos töltött káposztája
Ez aztán igazán "emberes" menü, ahogy mondani szokták. Zagyvarékason, egy Szolnok megyei faluban tanultam. Parasztossága leginkább abban leledzik, hogy nem kis apró, a meleg ételeket is kínáló fogadásokon ismert falatkákat készítek, hanem - mondjuk úgy - nagyobbacskákat... Előre is össze lehet állítani, a többszöri felmelegítés csak jót tesz neki - bár ez nálunk ritkán éri meg a másnapot!

Márti rakott töke
Mindig van egy kis darált hús a mélyhűtőmben, mert az - úgymond - mindenre jó. Na pont kaptam egy jópofa kis tököt, de mert azonnal nem tudtam feldolgozni, picit már kezdett ráncosodni. Sajnáltam volna kidobni, ezért kitaláltam az alábbi receptet, és nem bántam meg! Ízletes, könnyű, és az elfoglalt sorstársaknak a turbó változatot kínálom!

Tortiglioni darált hússal és sült zöldségekkel
A tészta sokunk kedvence, legyen az saját kézzel gyúrt, bolti készítmény vagy valami különleges olaszos. Tavasszal–nyáron főként a vitamindús változatnak van itt az ideje. Ez is egy ilyen sajtos, sült zöldséges finomság. Biztos, hogy jóllaksz vele!

Darált hússal töltött almagömbök
Összehoztunk az almát, a darált húst és a sajtot egy nagyszerű finom fogáshoz! Ráadásul annyira jól mutat, hogy még a fogyókúrázók sem tudnak a látványnak ellenállni!

„Miccsoda” megkönnyebbülés! Vége a „csórékolbászpániknak”!
A mititei, fonetikusan miccs, más néven csórékolbász a román konyha különlegessége. Az ízletes darálthúsrudacskák elkészítéséhez nélkülözhetetlen összetevők használatát végre engedélyezte az Európai Unió illetékes bizottsága, így elhárult az a veszély, hogy a hagyományos étek lekerül az étlapokról.

Spenótos húsos táska
Ez a gyors étel elkészíthető friss darált húsból is, de felhasználható hozzá a tegnapi pörköltmaradék is, egy kis kreativitással. Hozzá egy könnyű salátát ajánlunk.