Hozzávalók 6 éhes szájhoz:
- 1 kg darálthús
- 2 db hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 tojás
- 15 dkg juhsajt
- 2 ek zsemlemorzsa
- 1 cs bazsalikom
- 3 ek olaj
- 2 csemegeuborka
- 2,5 dl ketchup
- ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
Az összes apróra vágott hagymát, a tojásokat és a zsemlemorzsát keverd össze a hússal. Ízesítsd a sóval és borssal. Készíts a masszából kis golyókat, és mindegyik közepébe tégy egy kockát a juhsajtból. Forró olajban kb. 8 perc alatt süsd ki. Az apróra vágott bazsalikomlevelet, a felkockázott uborkát keverd össze a ketchuppal, kis tálkában kínáld a sajtos húsgolyókhoz! Igazi, nyáresti falatka a baráti beszélgetéshez - és ki tudja, mi lesz utána?
Nyers céklasalátám a nyárutóra
Tudjuk, hogy a keleti orvoslás egyik legnagyobb “fegyvere” a cékla, de a Földközi-tenger környékén is már 3 ezer éve ismerik. Csökkenti a vérnyomást, a koleszterin szintet, a csontritkulás, a szívroham veszélyét, rengeteg benne az antioxidáns, a folsav… és isteni finom!!!! Itt a tuti recept!