Hozzávalók 4 éhes szájnak:
- 1 kedves kis tök
- 10 dkg olaj
- 45 dkg sertéshús
- 1 nagy vöröshagyma (vagy 1 csokor újhagyma, vagy 1 póréhagyma)
- 2 nagy paradicsom
- 2 dl tejfel
- 8 dkg trappista sajt - reszelve
- só
- bors
- apróra vágott kapor vagy petrezselyem
- 1 csomag gyorsrizs
Elkészítés:
Tisztítsd meg a tököt, vedd ki a magját, karikázd fel kb. 1 cm vastagon. Fonnyaszd meg a vékonyra szeletelt hagymát egy serpenyőben. Tekerd fel a lángot, majd tedd rá a húst! Jól pirítsd meg, majd lassú tűzön párold, sóval, borssal, paradicsomszeletekkel. Ezalatt főzd meg a gyorsrizst (ez a turbósítás! kb. 15-20 perc alatt kész!) Pont egyszerre főnek meg az alapanyagok!

Na, akkor most jöhet egy kivajazott, morzsával körbeszórt jénai! Rétegesen belerakom a tököt, a főtt rizst, meg a párolt darált húst, aztán így folytatom, amíg el nem fogy! (Gyorsan eljön ez a pillanat!) A tetejét leöntöm a tejföllel, megszórom a reszelt sajttal, és uccu a sütő! 15-20 perc alatt aranybarnává válik a teteje, és onnantól tálalható! Szórd meg a tetejét apróra vágott petrezselyemmel vagy kaporral! Az illata, a látványa is parádés! Ha a párodnak is örömet szeretnél okozni, picit díszítsd fel! Meglátod, a hála nem marad el! Jó étvágyat a varázslatos estéhez!

Nézd meg, Bay Évitől tanult receptemet itt! Töltött tök kapormártással! Isteni! Ki ne hagyd!