Hozzávalók 4 éhes szájhoz:
- 50 dkg pulykamell (készíthetjük combfiléből is)
- 1 tk frissen reszelt gyömbér
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk ötfűszer-keverék
- 2 ek szójaszósz
- 2 ek méz
- só, bors
- 1 közepes pritamin paprika
- egy zacskó üvegtészta
- petrezselyem
Elkészítés:
A pulykát apró kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Egy kis tálban az ötfűszer-keveréket összekeverjük a szójaszósszal, a mézzel (ha szeretnénk, kis őrölt chilit is adhatunk hozzá), és ráöntjük a húsra. Fél órát állni hagyjuk.
Egy serpenyőben kevés olívaolajon megpirítjuk a gyömbért, a fokhagymát, rádobjuk a bepácolt húsokat, és szép pirosra sütjük. Közben folyamatosan rázogatjuk. Ezután a húst kivesszük, és a maradék olajon az apróra kockázott pritamin paprikát megfuttatjuk.
Az üvegtésztára forró vizet öntünk, sózzuk és 10 percig állni hagyjuk. Tálaláskor a tésztára kanalazunk egy adag húst, arra a pritamint, és friss petrezselyemmel megszórjuk.