Életforma.hu


Egzotikus chilis kacsaleves

Egzotikus chilis kacsaleves 

Már amikor megláttam a fotót, akkor összfutott a nyál a számban! Hát még, amikor végigolvastam! Jómagam nagyon kedvelem a keleti konyhát, és ez egy tipikusan - mondhatnám - magyarra fordított leves. Szórakoztató napotok lesz, mert begyüjtitek az alkatrészeket, az illatoktól élvezetes lesz a főzés, nem beszélve az elkészítés leírásának vidám stílusától! Vágjatok bele!  
Szójaszószos-mézes pulykamell rizstésztával

Szójaszószos-mézes pulykamell rizstésztával 

Már akkor nagyon kedveltem a keleti konyhát, amikor még nem is jártam ott. Miután eltöltöttem jó fél évet a Távol-Keleten, sok mindent megértettem! Ez vonatkozik a gasztronómiára is! Ezt a finomságot azért kedvelem, mert minden benne van, amit nagyon szeretek. Ráadásul az egy tévhit, hogy a keleti fogások sokáig készülnek! A gondos tisztítás, pucolás, szeletelés valóban hosszú idő, de utána jön a wok, és pillanatok alatt kész a rengeteg fogás.    
Mesés hagymaleves - megbolondítva

Mesés hagymaleves - megbolondítva 

Tél végén már nagyon vágyunk a friss, zöld ízekre, és a hűvösebb napokon a meleg is nagyon jól esik!  Ezt a levest még az is szeretni fogja, aki nem kedveli a főtt hagyma íztét. Böjt idején különösen hasznos, hisz hús nélkül készül, és megfázáskor is igen jól jön gyógyító hatása miatt! Az egészséges élet dunántúli hírnöke, Csákvári Zsuzsanna receptje következik!