Életforma.hu


Egzotikus chilis kacsaleves

Egzotikus chilis kacsaleves 

Már amikor megláttam a fotót, akkor összfutott a nyál a számban! Hát még, amikor végigolvastam! Jómagam nagyon kedvelem a keleti konyhát, és ez egy tipikusan - mondhatnám - magyarra fordított leves. Szórakoztató napotok lesz, mert begyüjtitek az alkatrészeket, az illatoktól élvezetes lesz a főzés, nem beszélve az elkészítés leírásának vidám stílusától! Vágjatok bele!  
Szójaszószos-mézes pulykamell rizstésztával

Szójaszószos-mézes pulykamell rizstésztával 

Már akkor nagyon kedveltem a keleti konyhát, amikor még nem is jártam ott. Miután eltöltöttem jó fél évet a Távol-Keleten, sok mindent megértettem! Ez vonatkozik a gasztronómiára is! Ezt a finomságot azért kedvelem, mert minden benne van, amit nagyon szeretek. Ráadásul az egy tévhit, hogy a keleti fogások sokáig készülnek! A gondos tisztítás, pucolás, szeletelés valóban hosszú idő, de utána jön a wok, és pillanatok alatt kész a rengeteg fogás.    
Mesés hagymaleves - megbolondítva

Mesés hagymaleves - megbolondítva 

Tél végén már nagyon vágyunk a friss, zöld ízekre, és a hűvösebb napokon a meleg is nagyon jól esik!  Ezt a levest még az is szeretni fogja, aki nem kedveli a főtt hagyma íztét. Böjt idején különösen hasznos, hisz hús nélkül készül, és megfázáskor is igen jól jön gyógyító hatása miatt! Az egészséges élet dunántúli hírnöke, Csákvári Zsuzsanna receptje következik!
Feliratkozás az Életforma.hu hírlevelére