Egy evőkanál olajon megpirítunk egy kiskanálnyi reszelt gyömbért , majd hozzáadunk egy közepes fej hagymát, amit félholdra vágtunk. Az alapanyagokat együtt pirítjuk tovább, aztán annyi vízzel öntjük fel, amennyi ellepi. Lassú tűzön forralva egészen krémessé főzzük a hagymát. Ez kb. 20-30 perc. A végén sózzuk és friss póréhagyma zöldjét dobunk a tetejére. Ha még finomabb ízekre vágyunk, akkor megbolondíthatjuk egy evőkanál fehér rizsmizóval. Ezt bioboltokban lehet beszerezni! Érdemes mert kellemes édeskés ízt kölcsönöz mindennek, és krémesebbé teszi. Hogy laktatóbb legyen a levesünk üvegtésztát adhatunk hozzá, amit egy evőkanál szójaszósszal meglocsoltunk. Ekkor egy tűzálló tálkába helyezzük a levest, a tetejére rászórjuk a szójaszósszal ízesített tésztát és sütőben rápirítjuk.
Jó étvágyat!
Ha kíváncsi vagy a szezámmagos csirkémre, itt megtalálod! Ha Zsuzsa másik receptjét is szeretnéd elolvasni? Rajta!