Szójaszósz cikkek

Szójaszószban pácolt pikáns sertéskaraj
A sertéskarajt sokan azért hanyagolják, mert túl száraznak találják. Akárcsak a csirke-vagy pulykamellet. De pár óra egy jól összeállított pácban és a végeredmény máris egészen más lesz.

Édes-csípős afrikai harcsa
Sokszor találkozunk ezzel a felhívással, de igazából ez mondat mindig elsikkad. Amúgy meg milyen halat? Itt van például az afrikai harcsa. Tömör a húsa, nincs iszap íze, bátran lehet sütni, főzni, párolni. Érdemes kipróbálni, megkóstolni. Ezt a finomságot tálalhatod párolt rizzsel vagy zöldsalátával - ajánlja a maxkonyhaja.hu!

Mandulás csirkém a hétköznapokra is
Hihetetlen variációkat kínál a keleti konyha. Van, akinek a meghökkentőek az ízek jelentenek meglepetést, én inkább azt mondom, ha kész az előkészítés, onnantól csak pár perc az elkészítés. Féléves távol-keleti hajóutamon sok trükköt tanultam. Ez például szinte mindig, mindenütt elkészíthető helytől évszaktól függően. Különleges, és pár perc alatt friss finomság!

Sertéshús és rizstészta, avagy az igazi ázsiai sertésragu
Ahogy szoktam mondani, mindig abból kell főzni, amit otthon találsz, és ez így igaz. Nem kell, folyton a boltba szaladgálni, és összevásárolni minden hülyeséget... Ma pontosan így jártam, reggel kinyitottam a hűtő-, illetve a kamra ajtaját, és amit véletlenszerűen találtam, abból főzetem…

Mi is el tudjuk készíteni otthon!
Aki szereti a japán konyhát, és akár minden héten tudna sushit falatozni, érdemes kipróbálnia az otthoni elkészítést, hiszen egyáltalán nem nagy ördöngösség!

Karfiol steak, hamis aioli mártással
Kalandozás a mentes, könnyedebb világba! Ez is rendezvényre, vendégeknek készült, és fel is került a táblás ajánlatok közé. Azt mondták a húsmentes étkezést folytató vendégeim, hogy általában grillezett zöldséget (nem tudom, miért hívnak egy olajozott rostlapon/serpenyőben meggyalázott zöldséget grillezettnek, ahol mondjuk előtte egy termetes marha steak készült), vagy párolt zöldséget tudnak enni. Opció lehet még a saláta is. A húsmentes étkezés okai lehetnek egészségügyi, vallási, vagy a leggyakoribb a „fejbenvan a baj”. De tudni kell kezelni, és tudjuk, legjobb vendég a hálás vendég. Tehát akkor íme: a karfiol steak. Max konyhája ezt is tudja!

Kínai zöldségleves Maxtól
Ez itt Max egyik kedvenc keleti levese. Sokféle zöldséggel, egy kis halszósszal megbolondítva, tökéletes gyors leves. Arra figyeljünk, az elkészült levest már ne forraljuk, mert a keményítő összetörik, elveszti a hatását!
Gyors édes-savanyú csirkeleves
Keleti ihlet, magyarra átdolgozva, kicsit egyszerűsítve, lábaskában. Inkább a combfilét, mint mellét, az szerintem száraz ebben a formában. Tudom, kicsit soknak tűnik az ananász, de azt is tudom, hogy aztán mikor tányérba kerül, keressük majd a gyümölcs darabokat. Ezekkel a gondolatokkal ajánlja Max Nektek ezeket a finom falatokat.

Rablóhús helyett jackfruitnyárs! Jól hangzik?
Tökéletesen pótolja a húst a jackfruit konzerv, egy jó páccal vagy előkészítéssel végtelen számú ízesítéssel készíthetjük. Mi most egy nyársat fűztünk a felhasználásával, ami visszahozta a konyhánkba a nyári grillezések illatát, aromáját. Bulkshop azt mondja, ez egy gluténmentesen elkészíthető, vegán életmódba illeszthető főétel.

Szójaszószos-mézes pulykamell rizstésztával
Már akkor nagyon kedveltem a keleti konyhát, amikor még nem is jártam ott. Miután eltöltöttem jó fél évet a Távol-Keleten, sok mindent megértettem! Ez vonatkozik a gasztronómiára is! Ezt a finomságot azért kedvelem, mert minden benne van, amit nagyon szeretek. Ráadásul az egy tévhit, hogy a keleti fogások sokáig készülnek! A gondos tisztítás, pucolás, szeletelés valóban hosszú idő, de utána jön a wok, és pillanatok alatt kész a rengeteg fogás.
Szezámmagos csirkemell brokkoli rózsákkal
Szinte naponta fordul meg a konyhámban csirkemell , igyekszem minél változatosabbá tenni az elkészítését. Köretként csupán párolt brokkolit kapott de nem is kívánt nagyobb és kalóriadúsabb kiegészítőt. Keleties ízvilág, ragadós, pikáns szósz ... nekünk bejött!
Teriyaki csirke édesburgonya tócsnival
Szokatlan ízek, bár halványan talán az édeskés dominál, hiszen a teriyaki szósz is, és az édesburgonya is tagadhatalanul édes. Ellensúlyozhatjuk valami jó kis savanyúsággal akár.
Ananászos csirke
Ez a kissé ázsiai beütésű recept népszerű lesz azok között, akik kedvelik a hús-gyümölcs párosítást. Előnye a receptnek azon kívül, hogy finom, hogy nem kell hozzá semmi különleges alapanyag, hiszen a szójaszósz is lassanként minden háztartásban megtalálható lesz.
Ázsiai zöldséges tészta
Nagyon szeretem a rizstésztát, főleg azért, mert semmi más teendő nincs vele, mint forrásban lévő vízzel nyakon önteni, néhány percet várni, majd leszűrve fogyasztani. Zöldségekkel és szójaszósszal variáltam.
Vörösboros, mazsolás pulykacsíkok
Azt gondolhatnánk, hogy a mazsolától és a vörösbortól édeskés lesz az ételünk, de a szójaszósz és a gyömbér-fokhagyma duó csodásan ellensúlyozza a két édeskés hozzávalót. Nagyon finom egytál étel, akár vasárnapra is.
Pikáns húsos ragu rizzsel
Ha másra vágy, mint a megszokott ízek, megtaláltad azt a receptet, amivel könnyen elérheted a vágyott hatást. Fűszeres, karakteres, isteni!
Mesés hagymaleves - megbolondítva
Tél végén már nagyon vágyunk a friss, zöld ízekre, és a hűvösebb napokon a meleg is nagyon jól esik! Ezt a levest még az is szeretni fogja, aki nem kedveli a főtt hagyma íztét. Böjt idején különösen hasznos, hisz hús nélkül készül, és megfázáskor is igen jól jön gyógyító hatása miatt! Az egészséges élet dunántúli hírnöke, Csákvári Zsuzsanna receptje következik!
Szójás csirke
Gyorsan készen van és a szója miatt erős ízű étel. Rizzsel könnyű vacsora, de ha marad belőle, akkor kenyérszeletek között hideg ebédnek is kiváló.