- 5-6 dl zöldség alaplé (készülhet kockából is)
 - 50-60 dkg csirke combfilé kockákra vágva
 - 1 doboz darabolt ananász
 - 1-2 kisebb chili paprika kis kockákra vágva
 - 1 kisebb fehér hagyma, apróra vágva
 - 2-3 evőkanál kukoricakeményítő
 - 2-3 evőkanál ketchup
 - 2-3 evőkanál méz
 - 1-2 gerezd fokhagyma apróra vágva
 - 2-3 teáskanálnyi almaecet
 - 1-2 teáskanálnyi ötfűszerkeverék
 - 2-3 teáskanálnyi szójaszósz
 - 1-2 evőkanál olaj
 - só, bors
 
ELKÉSZÍTÉS:
- Az ananászt csepegtessük le, de a levét tartsuk meg. Keverjük össze az ecetet a mézzel, a ketchuppal, 3-4 evőkanálnyi ananász lével és a szójaszósszal.
 - Kevés olajon pirítsuk le a hagymát és a húst. Adjuk hozzá a paprikát, a fokhagymát, az ananászt, és a fűszert. Sózzuk, és borsozzuk (sóval óvatosan, a szójaszósz sós), kevergetve pirítsuk, majd öntsük fel a zöldség lével.
 - Főzzük 8-10 percet, majd adjuk hozzá a mézes ketchupot, és forraljuk össze, majd közepes energián főzzük 8-10 percet. Kóstoljuk meg, ha kell, korrigáljuk, és sűrítsük be a kevés hideg vízzel elkevert keményítővel.
 
Ehhez kíván jó étvágyat: Max
Akik ismerik és szeretik a keleti konyha ízeit, azok tudják, hogy a Ton Katsu vagy éppen a Tori karage nem valamilyen harcművészet furcsa kifejezései. Könnyen elkészíthető húsok, szárnyasok receptjeit ajánljuk most!