Hozzávalók négy éhes szájhoz:
- 1 kis fej karfiol
 - 50 dkg pulykamell
 - 5 ek olívaolaj
 - 2 szál zellerszár
 - 3 dkg kesudió
 - 1 csokor friss petrezselyem
 - 1 marék aszalt vörösáfonya
 - 1 csipet fahéj (őrölt)
 - 1 csipet mézeskalács-fűszerkeverék
 - 1 ek sherryecet
 - 1 ek méz (ízlés szerint)
 - ízlés szerint só és bors
 
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 220 fokra. A karfiolt kis rózsákra szedjük, és össze forgatjuk 3 ek olívaolajjal, sóval és borssal. Egy sütőtálban szétterítjük és másfél óráig sütjük, amíg szépen megpirul. A sütőből kivéve kihűtjük. A húst falatnyi kockára vágjuk , és forró serpenyőben, kevés olajon aranybarnára pirítjuk. A kesudiót szétterítjük egy kis tálban és pár perc alatt a sütőben megpirítjuk. A zellert átlósan fél centis darabokra vágjuk, elkeverjük a kihűlt karfiollal, hússal, kesudióval, áfonyával. Az olajat összerázzuk az ecettel és a mézzel, fűszerezzük, majd összeforgatjuk a salátával. Ekkor már olyan éhes leszel, hogy nincs más hátra, mint egy pokrócba burkolózva átéled a mennyei ízeket! Jó étvágyat!