Hozzávalók 4 éhes szájhoz:
- 50 dkg darált pulykahús
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd reszelt
- fokhagyma
- só
- bors
- 1 tk reszelt gyömbér
- chilipor
- 2 ek szójaszósz
- 1 tk halszósz
- 1 ek worchester szósz
Elkészítés:
A hagymát felkockázzuk, összekeverjük a hússal, fokhagymával, gyömbérrel, szószokkal és fűszerekkel. Állni hagyjuk egy fél órát, majd apró golyókat formálunk belőle. Grillen vagy serpenyőben kevés olajon, mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.
Tálalhatjuk spenóttal, tükörtojással és sült krumplival is! jó étvágyat!
Töltött szűzpecsenye – tévés főszerkesztő módra
Tradíció, hogy ma is rendszeresen találkozom egykori televíziós kollégáimmal, főnökeimmel egy-egy finom ebédre. A most következő ínycsiklandó pecsenyét hajdani főszerkesztőm készítette a tiszteletünkre. Bátran ajánlom – akár karácsonyi menünek is! Látványos, nemes ételkülönlegesség, ráadásul hidegen és melegen is nagyon finom!