Hozzávalók 4 éhes szájhoz:
- 70 dkg spenót
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 szelet pulykamell
- 4 dl tejszín
- 15 dkg kecskesajt
- olaj
- só
- bors
Elkészítés:
A fokhagymát megpucoljuk. A spenótot megtisztítjuk, megmossuk, lecsöpögtetjük. A spenótot egy lábasban megfonnyasztjuk, áttört fokhagymával, sóval, borssal ízesítjük. Tejszínnel felöntjük. A pulykamellet befűszerezzük, hirtelen mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Egy jénai tál aljába tesszük a spenótot, ráhelyezzük a húst és a kecskesajtot. 200 fokos sütőben 10-12 perc alatt összesütjük, azonnal tálaljuk. Jó étvágyat!

Ritka ínyencség a kecskesajt, de csak úgynevezett jó helyről szabad vásárolni. Ez viszonylag könnyű, mert ezt a sajtfélét általában kis manufaktúrákban kézzel készítik. Nemrég Mezőföldön egy olyan szállodában jártam, ahol helyben csinálják ezt az imádni való különlegességet! Azt mindenki tudja, hogy a kecske teje sokkal egészségesebb, mint a tehéné. Grillezni csak a már teljesen érett példányokat szabad.