Kecskesajt cikkek

Vadíts a rózsaszín körettel
Ez a céklás szőlős pulykás saláta pulykamellel és friss kecskesajttal! Hatékony vérképző a cékla vastartalmának köszönhetően, immunerősítő és méregtelenítő zöldség. Sokáig eláll, bármikor előkaphatjuk a kamrából, ha méltó köretet szeretnénk a pulyka köré varázsolni. Gyönyörű színt ad például a rizottónak. Egy rizses egytálétel, egy szelet pulyka, és már jól is laktunk! Dosso Gabi ebben soha nem téved!

Kecskesajtos-céklás pulykaburger
Így turbózhatod fel a gyorséttermek olykor unalmas kínálatát! Ráadásul pontosan tudod, hogy mi kerül a szépen előkészített zsemlédbe! Ugye milyen guszta? Kápráztasd el barátaidat! Ez mégiscsak egy kézimunka, nem!? Egy biztos, a pulyka, a cékla és a kecskesajt is nyerő!

Mennyei firenzei pulykamell
Ez aztán egy temperamentumos olasz ínyencség! Már érzem is a számban a tejszínt, a kecskesajtot! Ne tétovázz, ezt ki kell próbálnod! Valami tökéletes egy hűvös őszi estéhez, és egy kis összebújáshoz! Válassz hozzá egy pohár finom bort is!

Grillezett kecskesajt friss salátával
Ritka ínyencség a kecskesajt, de csak úgynevezett jó helyről szabad vásárolni. Ez viszonylag könnyű, mert ezt a sajtfélét általában kis manufaktúrákban kézzel készítik. Nemrég Mezőföldön egy olyan szállodában jártam, ahol helyben készítik ezt az imádni való különlegességet! Azt mindenki tudja, hogy a kecske teje sokkal egészségesebb, mint a tehéné. Grillezni csak a már teljesen érett példányokat szabad.

Francia bableves
Kihasználva a hűvösebb időt készítettem egy kis levest. Nem különösebben szeretem a babételeket, de időnként, ilyen különleges stílusban nagyon tudok rajongani érte. A csúcs extra még benne a kecskesajtból készített pestó.

Imre bácsi grillezett kecskesajtja tavaszi virágsalátával és mustban párolt körtével
Szemem-szám eláll, valahányszor Badacsonyból lenézek a tóra! Mindig valami földön túli boldogság áraszt el! Ott kiülni egy teraszra, borozgatni, maga a gyönyörűség! És ha már mindez együtt van, haraphatunk is valamit! Itt van példálul Imre bácsi páratlan kecskesajtja! Meg kell kóstolnod!

Hamm, bekaplak falatkáim
Ezeket a guszta falatokat a minap láttam, kóstoltam egy filmbemutatón. Lenyűgözően egyszerű, gusztusos és nagyon finom. Főzőtudományra nincs szükség, egész egyszerűen csak össze kell rakni, és felszolgálni. Ez is ragyogó vendégváró, és hűsítő mondjuk egy kerti sütögetés előtt. Ajánlok hozzá egy unicumos koktélt is!

Narancsos-gyömbéres céklakrémleves diós kecskesajttal
A cékla az egyik legegészségesebb zöldség, érdemes gyakran készíteni belőle valami finomságot. Például egy ilyen mutatós levest, amit kecskesajttal bolondítunk meg.

Sült paprika tekercs krémsajttal
Attól függ, milyen ügyesen tekerjük a sült paprika és mortadella csíkokat, mert ha jól csináljuk, nagyon mutatós előételt készíthetünk belőle. Érdemes a kézügyességünket próbára tenni, imádni fogják a vendégeink ezt a fogást!

A kecske és a furmint fantasztikus találkozása
Mádon évek óta azt képviselik, hogy a kecskehús és a száraz furmint együttese adja a legharmonikusabb ízhatást. A következő receptben szereplő kecskeételt a kerti fűszerek és a furmint kettőse teszi különlegesé.
Kecskesajtos saláta Mádról
Az ebben a receptben szereplő kecskesajt tudatos választás: az észak-magyarországi településen ugyanis több kecskefarm is működik, húsa és a tejtermékek ott egész évben frissen fellelhetők.
Így varázsold különleges étellé az újkrumplit
Itt az újkrumpliszezon, a pillanatok alatt megpuhuló zöldségféléből különleges ételeket varázsolhatunk. Következő receptünk nemcsak egészséges és gyorsan elkészíthető, de különleges is, nagyszerű vendégváró!
Spagetti rukkolával és kecskesajttal, pármaisonka-csíkokkal
Attól, hogy valami finom, még nem kell bonyolultnak lennie! Ha jók az alapanyagok, tulajdonképpen nincs más dolgunk, mint „összeadni” őket. Ahogyan azt ez a recept is mutatja.
Grillezett zöldségek kecskesajttal
Könnyű, finom és biztosan egészséges, mert sok-sok zöldségből készül. Éppen ezért biztosan nem hizlal. Sőt…
Sütőtökös, spenótos, kecskesajtos rizottó
Vannak, akik újévkor azt is megfogadták, hogy egészségesebben étkeznek, mint korábban. Télen amúgy sem árt egy-két vitamindús napot beiktatnunk. Nézzünk egy könnyű, ám tápláló, "tökös" vacsorát, nem csak vegáknak!