Hozzávalók - fejenként:
12 dkg kecskesajt
Fél körte
2 kanálnyi áfonyalekvár
Zöld saláta (rukkola, bébispenót, céklalevél)
2 dl must
1 dkg pirított mag vegyesen
1-2 cl vinaigrette
2 cl balzsamkrém
Elkészítés:
Készítünk egy vinaigrette öntetet, ahol az ecetet badacsonyi zöld szőlőléből készített verjus-vel helyettesítjük. Szezám, tök és napraforgómagot pirítunk. A friss salátát, amely rukkolából, madársalátából, bébispenótból és cékla levéből áll, meghintjük a pirított magokkal és a vinaigrette öntettel. Friss, mosott virágokkal, rózsával és petúniával díszítjük. A mustban párolt, lehűtött körtét áfonyalekvárral töltjük.
A friss, házi kecskesajtra 180 C-os rostlapon mindkét oldalán, aranybarna kérget sütünk!
Igazi ínyenceknek szóló recept! Nekem nagyon "bejött" Egészségetekre!