4 éhes szájhoz:
- 40 dkg pulykamell
- 50 dkg tisztított, sült cékla
- 1 fürt szőlő
- 1 tk szárnyas fűszersó
- frissen őrölt bors
- 10 dkg friss kecskesajt
- kevés vaj
Az öntethez:
- 1 dl olívaolaj
- 1 tk dijoni mustár
- 1 citrom leve
- só
- bors
Elkészítés:
Serpenyőben kevés vajon megsütjük a felkockázott pulykamellet. Közben fűszersóval és borssal meghintjük. Egy nagy salátás tálba tesszük a felszeletelt céklát, szőlőt, pulykahúst. Az öntet hozzávalóit összekeverjük, ráöntjük a salátára, megszórjuk a kecskesajttal, és azonnal tálaljuk! Jó étvágyat hozzá! És nem jön hozzá, rosszel egy csésze finom tea!
Diétás hálaadási pulyka
Azoknak szól ez a receptünk, akik kedveli az amerikai szokásokat, vagy csak egyszerűen szeretik a pulykát. Íme egy remek recept Hálaadásra! Amerikai szokás szerint ilyenkor, vagyis november 26-án csakis sült pulyka kerülhet a családi vacsorán az asztalra. Teremy Alex testsúlycsökkentő tanácsadó olyan recepttel lepett meg bennünket, amit elkészítve akkor is meg tudsz enni, ha diétázol!