Hozzávalók 4 éhes szájhoz:
- 60 dkg pulykamell
 - só
 - bors
 - kakukkfű
 - 4 ek olívaolaj
 - 1 nagy fej hagyma
 - 40 dkg rizottórizs (arborio vagy más kerekszemű rizs)
 - 2 dl fehérbor
 - 1 l alaplé
 - 1 db kisebb cékla
 - friss snidling
 
Elkészítés:
A pulykát vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk kakukkfűvel. Egy serpenyőben olívaolajat melegítünk, rátesszük a hússzeleteket, és mindkét oldalukat megpirítjuk. A céklát meghámozzuk, és lereszeljük, vagy robotgépben ledaráljuk. A hagymát felaprítjuk, és megdinszteljük az olajon egy nagy, mély serpenyőben. Hozzáadjuk a rizst, és kevergetjük, míg opálossá nem válik. Hozzáöntjük a fehérbort, és kevergetjük, míg a rizs beszívja. Végül hozzáadjuk a céklát, majd az alaplevet fokozatosan adagolva: mindig akkor öntünk még hozzá, amikor a rizs a folyadékot beszívta. Folyamatosan kevergetjük. Ha kész, sózzuk, borsozzuk. Tálaláskor a rizottó tetejére kanalazzuk a pulykát és megszórjuk friss snidlinggel. Jó étvágyat!