Rizottó cikkek

Csirkemájrizottó sütőben átsütve
Nekünk magyaroknak mindenre van egy saját verziónk, így van ez például a rizottóval is. Egészen másképpen csináljuk, mint az olaszok, de az összetevők listája azért alapvetően megegyezik. Jöhet egy májas változat?

A krémes csoda: milánói rizottó
Az olaszok elég sok olyan fogást feltaláltak, amelyek világhódító utat jártak be. Az egyik ilyen a milánói rizottó, amely sima fehér rizs megbolondítva sáfránnyal, némi fehér borral és parmezánnal. Amíg lehetetlen Olaszországba eljutni, próbálkozzunk meg vele otthon!

Egyszerű spenótos rizottó ropogós lazacfalatokkal
Ez nem egy mai étkem csak valamiért (valószínűleg a lustaság) most osztom meg Veletek. Pár hete, amikor már kezdett eltelni mindenki a fincsi friss spenóttal, na akkor kaptam a drága szomszéd nénitől. Most viszont jól jön, egy kis pihi a cukkinik és a tökök közé... Steffel Csaba ismét valami remeket alkotott!

Céklás rizottó pulykamellel
Aki szeret főzni, az bátran kísérletezik is. Ez a céklás, gusztusos fogás is pont ilyen, ki kell próbálni! A Gallicoop háziasszonya, Dosso Gabi elárulja Nektek a receptet. Nyugodtan vágjatok bele! Istenien néz ki, és persze egészséges is!

Andalúz rizottó
A rizottó az olasz és a spanyol konyha egy meghatározó egytál étele, alapvetően régebben a szegények eledele volt, és olyan ízesítés került bele, ami éppen volt háznál. Lehet tengeri herkentyűs, ezt paellának hívják, vagy például húsos, vagy zöldséges. Ez most egy húsos, fűszeres változat.

Töltött paradicsom
Ismerős az a helyzet, amikor a szuper fincsi fogásból maradt, de másnap már senki nem kívánja? Ott a kérdés, mi legyen a maradékkal? Ilyenkor jöhetnek a remek étel újrahasznosítási ötletek. Én szabályszerűen örülök neki, amikor ilyen feladat vár rám, hiszen ilyenkor bedobhatom a kreativitásom, ezt azt összedobálok és egy új étel születik belőle.

Sáfrányos rizottó
Mi kell a jó rizottóhoz? Elsősorban erre a célra megfelelő rizs (Arborio, Carnaroli vagy Baldo), finom alaplé, jó bor és egy percre meg nem álló fakanál. És aztán indulhat a kavarás!

Arancini, a sült rizsgolyó
Olasz étel, kiváló maradékhasznosító recept, bár én most frissen főztem hozzá a risottot. Amit egyébként nem szeretek. De ez a sült rizsgolyó nagyszerű találmány, gyors vacsorának éppúgy jó, mint vendégségben előételnek, a gyerekek nyilván imádják minden formájában, szóval jó étel.

Bulgur rizottó
A bulgurról csak nagyon röviden: búzatöret, elsősorban a közel-keleti és a török konyha kedvelt körete, az utóbbi időben nálunk is egyre népszerűbb. Köleshez hasonlóan ez is ősi szuper gabona, legrégebbi nyomok szerint már 8000 éve fogyasztjuk.

Rizotto a tenger gyümölcseivel
Ha van fél órád és éhes is vagy, akkor tökéletes megoldás lehet egy rizottó elkészítése. Nem kell nagy előkészület, de a serpenyő mellett azért ott kell majd állni - ez tény.
Gombás rizottó spenóttal
Jó rizottót főzni nem bonyolult, csak be kell tartani hozzá néhány szabályt. Készítsük speciális rizottó rizsből, adjunk hozzá jó minőségű alaplevet, és kevergessük folyamatosan, míg elkészül, ennyi az egész.
Rosé kacsamell piros bogyós öntettel, rizottóval
Kacsamell recept következik, mert a combon túl mostanában a rosé kacsamell is nagy kedvencem lett. A kényelmes főzésnél egy jobb dolog van még, ha azt a bizonyos nagyon finomat ráadásul rövid idő alatt készíthetjük el. Garantált a siker, mind a 10 ujját megnyalja majd mindenki, annyira finom.
Citromos rizottó
A rizottó az olasz konyha ékköve, semmi szín alatt nem tévesztendő össze azzal az étellel, amit a magyarok annak hívnak. A rizottó kerek szemű rizsből készül, alapfeltétele, hogy borral és valamilyen alaplével felöntögetve, kavargatva készítsük el. Minden más eljárással készült rizsétel lehet finom, de nem rizottó.
Spárgás-zöldborsós rizottó
A spárgaszezon közepén járunk, ilyenkor érdemes legalább egyszer nekilátni ennek a finom zöldségnek. Ha jó friss spárgát veszünk, a pucolást is megúszhatjuk.
Lassan sült kacsacomb és mell, céklás rizottóval
Ha szereted a déli ízeket, akkor dobd fel a karácsonyi menüsort is egy hamisítatlan mediterrán étellel. Ez a remek kacsasült fűszereivel és különleges hozzávalóival olaszos napfényt varázsol a karácsonyi hangulatba.
Kéksajtos rizottó
A rizottó szerintünk a világ egyik legjobb étele. Ennél a változatnál a kevés, de jó minőségű alapanyag határozza meg az ízeket.
Articsókás, lila hagymás, rozmaringos rizottó
A rizottók népszerűségét nem kell magyarázni. Ez a változat a rozmaringnak és a lila hagymának köszönheti fantasztikus ízét. Ne spóroljunk a parmezánnal sem!
Fogas cukkinivel grillezve, sült koktélparadicsomos rizottóval
Persze a fogasfilé és a rizottó külön-külön is nagyon finom, de így, együtt a legjobbat hozzák ki egymásból. Vannak ilyen párok… Mellettük a cukkini meg a koktélparadicsom - nos, azt nem mondhatjuk, hogy hab a tortán, de talán koronának nevezhetjük őket.
Téli finomság: gesztenyés rizottó
A gesztenyét itthon sajnos csak édességekben, legfeljebb sülve, magában fogyasztjuk. Pedig számos finomságba remekül illik! Ez például egy egyszerű, de nagyszerű rizottó.
Spenótos rizottó
Még mindig akadt a kamrában egy kis sprnót a kertből. Rizzsel még nem próbáltam, nekiláttam hát egy egyszerű rizottónak és ez a remek recept kerekedett belőle. Akár előfőzött rizzsel is elkészíthető, laktató és finom.
Teljes csirkemellek portóis mártással, erdei gombás fehérboros rizottóval
A legszokványosabb alapanyagokból is lehet nagyon új és nagyon izgalmas ételeket készíteni. Ez egy ilyen recept!