Hozzávalók:
300 g rizottó rizs
300 g csiperke gomba (lehet vegyesen fehér és barna)
3 db újhagyma (vagy egy póréhagyma fehér része)
4 db gerezd fokhagyma
200 g spenót levél (fagyasztott, vagy friss)
2 evőkanál Rama Classic 2 evőkanál olíva olaj 800 ml forró víz
2 db Knorr Házias Tyúkhús levesalap
1 csipet őrölt bors
1 csipet őrölt szerecsendió
5 dkg parmezán
Elkészítés:
Forrósítsuk fel a rizst a szeletelt újhagymával, anélkül, hogy megbarnulna. Eközben keverjük el a leves alapot 800 ml forró vízben. Amikor a rizs már felmelegedett, öntsünk hozzá kb. 150 ml-t az alapléből. Lassú tűzön, néha megkeverve, időnként kevés alaplevet hozzáöntögetve pároljuk.
Eközben olvasszuk fel a margarint, adjuk hozzá a szeletelt gombát és a zúzott, vagy reszelt fokhagymát. Pirítsuk, pároljuk, míg saját levét el nem fövi, majd adjuk hozzá a leforrázott vagy kiolvasztott, kinyomkodott spenótleveleket. Fűszerezzük ízlés szerint borssal, szerecsendióval, és röviden pirítsuk össze.
Ha már az összes alaplét hozzáöntöttük a rizshez és majdnem kész (kb.20-25 perc, az igazán jó rizottó rizs még al dente, azaz harapható, tehát a rizs belsejében még érezhető egy picit keményebb, de azért ehető rész), adjuk hozzá a gombás, spenótos keveréket, keverjük jól össze és pihentessük fedő alatt további 3-4 percig.
Tálalás előtt keverjük át, majd ízlés szerint parmezán forgácsokkal megszórva tálaljuk. Ne a szokásos száraz rizsre számítsunk, hanem inkább szaftos, olaszos jellegű rizottóra.